BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSberbank hacker'ların hedefinde----

Sberbank hacker'ların hedefinde

Sberbank hacker'ların hedefinde
04 Ocak 2018 - 07:47 www.finansgundem.com

2017'de bilgisayar korsanları Sberbank müşterilerinin hesaplarına 300 binin üzerinde saldırı gerçekleştirdi

Rusya'da banka hesaplarına hacker saldırıları artarak devam ediyor. Geride bıraktığımız 2017 yılında bilgisayar korsanları, Denizbank'ın sahibi Sberbank müşterilerinin hesaplarına 300 binin üzerinde saldırı gerçekleştirdi. Bankadan yapılan açıklamada, korsanların bazen "sosyal mühendislik" yöntemlerine başvurduğu, bazen de bilgisayar virüslerini kullanarak bu hesaplardan para sızdırmaya çalıştığına dikkat çekildi.

Banka ayrıca siber güvenlik ekibinin 20 milyar rublenin üzerinde olası zararın önüne geçtiğini açıkladı. Konuyu haberleştiren RIA ajansı, bir önceki yıl bu miktarın 16 milyar ruble olduğunu hatırlatıyor.

Sberbank yetkilileri 2017'de bilgisayar korsanı saldırılarından banka olarak zarar görmediklerini belirtiyor.

MÜCADELE GRUBU KURULDU

Sberbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Stanislav Kuznetsov, Sberbank ve İçişleri Bakanlığı’nın hackerlerle mücadele grubu kurduklarını bildirdi.

Kuznetsov Rus haber ajansı Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada, “Çok sayıda yolsuzluk verisi birikti. Kısa süre önce İçişleri Bakanlığı ile ülkemizdeki yolsuzluk olaylarının ciddi anlamda azalmasını sağlayacak bilgi alışverişinin organize edilmesine ilişkin toplantı düzenledik. Hiç şüphesiz ki, buna Federal Güvenlik Servisi’ni (FSB) de dahil edeceğiz” dedi.

Kuznetsov, Sberbank’ın İçişleri Bakanlığı ile ortak çalışmasına iyimser baktığının altını çizerek, “Sürekli olarak faaliyet gösterecek çalışma grubu kurduk. FSB ile dijital ekonomi çerçevesinde sıkı çalışıyoruz. İçişleri Bakanlığı ve FSB ile işbirliği düzeyimiz çok yüksek” ifadesini kullandı.

Kuznetsov şu şekilde devam etti:

“Ortak bilgi alışverişi ülke genelinde yolsuzluğun düşmesine neden olacak. Hesaplarımıza göre, bugün ülkemizde 800-900 yolsuzlukla uğraşan insan var. Bu sadece bizim Sberbank’ta gördüklerimiz.”

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baturayersin04 Ocak 2018 19:07

    10 içinde telefonuma 3 bankanın hesap açılmış wep sitesi açılmış mesaj geldi msj bankaların hediye kazdınız tıklayın puan kazanın yazıyor sitenin linkleri vardı tıklatınca halkban , yapıkerdi deniz bankların sahte wep sitesi çıkıyor güvenlik kilidi yoktu