BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSberbank ehliyet verecek----

Sberbank ehliyet verecek

Sberbank ehliyet verecek
30 Mayıs 2018 - 08:57 www.finansgundem.com

Sberbank, 1 Aralık'tan itibaren vatandaşlara mikro çipli ehliyet vermeye başlayacak

Sberbank Başkan Yardımcısı, “Kurumsal İş” Bölümü Başkanı Anatoliy Popov, Sberbank’ın 1 Aralık’tan itibaren biyometrik veriler, fotoğraf, elektronik imza ve parmak izi görüntüsünü içeren mikro çipli ehliyetleri vermeyi planladığını bildirdi. Sberbank bu pilot projeyi Dijital Gelişim ve İletişim Bakanlığı ile birlikte yürütüyor.

Popov Tass haber ajansına yaptığı açıklamada, bankanın iş dünyası için idari engelleri azaltmak için çalıştığını ve bu yüzden pilot rejimin planlanan süreden daha önce başlatılabileceğini ifade etti. Popov, “Şimdi ehliyet olacak, daha sonra ise kimliğin benzeri bir kart yapılacak. Umarım, belirli bir zaman sonra kimlik gider ve yerini bu formatta bir belge alır” dedi.

Çipli ehliyetin üretilmesini sağlayan teknolojinin İçişleri Bakanlığı tarafından onaylandığını belirten Popov, “Dijital Gelişim Bakanlığı’nın yan işletmesi olan ‘Voshod’ ile çalışıyoruz. Meslektaşlarımız ehliyet üretmeyi sağlayan teknolojiyi oluşturdular. Çipin içerisinde bulunan elektronik imza ile her türlü hukuki eylem yürütülebilir” dedi.

Yeni biyometrik belgelerin sahipleri uzaktan iş kayıtları yapabilirler, elektronik imza gerektiren kamu hizmetleri alabilirler ve aynı zamanda evlerinden çıkmadan diğer hukuki eylemleri gerçekleştirebilirler.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)