BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSberbank akıllı buzdolabı patenti aldı----

Sberbank akıllı buzdolabı patenti aldı

Sberbank akıllı buzdolabı patenti aldı
08 Mayıs 2019 - 07:52 www.finansgundem.com

Rusya'nın banka devi, Kasım ayında başvurusunu yaptığı akıllı buzdolabının patentini aldı

Piyasadaki ürünler 200 bin rubleyi buldu, Sberbank akıllı buzdolabı patenti aldı
Rusya'nın devlet kontrolündeki en büyük bankası Sberbank, Rospatent'e başvurarak "akıllı buzdolabı" patenti tescil ettirdi. Vedomosti gazetesinin haberine göre, 2018 Kasım ayında yapılan paten başvurusu geçtiğimiz Mart ayında kabul edildi.

Kablosuz internet şebekesine erişimi olan ve kameraların yanı sıra sensörlerle donatılan bu buzdolabı, dolaptaki yiyeceklerin durumunu ve miktarını takip ederek bir cep telefonu uygulaması aracılığıyla kullanıcıya iletiyor. Bu sayede kullanıcı hangi yiyeceklerin tükenmekte olduğunu ve hangi yiyeceklerin bozulmaya yüz tuttuğunu anında öğrenebiliyor.

Gazeteye konuşan bir banka yetkilisi, banka bünyesinde bir inovasyon birimi olduğunu bilgisini doğruladı. Ancak birimin üzerinde çalıştığı projeler hakkında bilgi vermedi.

Rusya'da halihazırda cep telefonu ile yönetilebilen LG, Samsung, Liebherr ve Bosch marka buzdolapları satılıyor. Kalbosuz internet erişim özelliği olan modellerin fiyatı 40-50 bin ruble civarındaylen kamera donanımlı modellerin fiyatı 200 bin rubleden başlıyor.

Sberbank yetkilisi, patenti alınan buzdolabı modelinin üretiminin planlanmadığını söyledi. Konuyla ilgili bir değerlendirme yayınlayan Business FM'in yorumu da bunun daha çok bir "imaj çalışması" olduğu yönünde. (turkrus.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)