BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSberbank 550 milyon TL borçlandı----

Sberbank 550 milyon TL borçlandı

Sberbank 550 milyon TL borçlandı
26 Şubat 2013 - 11:13 www.finansgundem.com

Rus Sberbank 5 yıl vadeli TL cinsi eurobond ihracı ile 550 milyon TL borçlanmasını tamamladı

Denizbank'ın ana ortağı olan Rus Sberbank 5 yıl vadeli TL cinsi eurobond (eurolira) ihracı ile 550 milyon TL borçlanmasını tamamladı.
Bankacılık kaynaklarının verdiği bilgiye göre ilk getiri beklentisi yüzde 7.5 olan ihraçta nihai getiri yüzde 7.40 seviyesinde gerçekleşti.
İhracın vadesi 4 Mart 2018 oldu. İhraç öncesi yatırımcı görüşmeleri için HSBC, JP Morgan ve Sberbank CIB yetkilendirilmişti.
Bu ihraçla birlikte Akbank'ın Türkiye'den bir kurumun gerçekleştirdiği ilk ihracı tamamlamasının ardından Sberbank da ihracını gerçekleştirirken kısa vadede Garanti Bankası ve ardından İş Bankası'nın da eurolira ihraçlarını gerçekleştirmeleri bekleniyor.
Garanti Bankası kendisinin ilk eurolira ihracı için 5 kurumu dün yetkilendirdi. Bankacıların verdiği bilgiye göre, bugün ve yarın gerçekleştirilecek yatırımcı görüşmeleri, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen'in de katılımıyla Londra, New York ve Boston'da yapılacak.
Öte yandan kısa vadede gerçekleşmesi beklenen bu iki ihracın ardından Halk Bankası ve Ziraat Bankası da benzer ihraçları bu yıl için değerlendiriyorlar.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)