BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSayaç parası alınmayacak----

Sayaç parası alınmayacak

Sayaç parası alınmayacak
07 Haziran 2013 - 06:33 www.finansgundem.com

Bakan Taner Yıldız, 25 milyon tüketiciyi yakından ilgilendiren elektrik sayaçlarıyla ilgili açıklama yaptı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 25 milyon tüketiciyi yakından ilgilendiren elektrik sayaçlarının değişimi konusunda “Tüketiciden sayaç parası kesinlikle alınmayacak. Dağıtım şirketleri sayaç değişimini yatırım olarak gösterecek ve bu da vergilendirmeyle ilgili bir tasarrufla çözülecek” dedi.
Gas and Power tarafından düzenlenen 4. Türkiye Enerji Zirvesi’nde konuşan Bakan Yıldız, Rus Gazprom’un Avrupa’daki bazı ülkelere yüzde 7-10 arasında indirim yapmasını da değerlendirdi. Yıldız, “Rusya’nın indirimi bir ülkeyi ilgilendiriyor. Biz zaten daha iyi bir indirim almıştık. Gelişmelere göre yeniden oturup, konuşuruz” diye konuştu.
2.5 MİLYAR DOLAR
Bakan Yıldız, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki yeni kömür sahaları ve kurulacak santrallarla 2.5 milyar dolarlık yatırım imkânı ortaya çıktı” dedi. Yetkililerin verdiği bilgilere gore, bölgeye toplam bin 50 MW’lık termik santral inşa edilecek. Kömür sahalarının geliştirilmesi de buna dahil edildiğinde toplam yatırım tutarı 2.5 milyar dolara ulaşıyor.
Güneş başvuruları 10 Haziran’da
ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, güneş enerjisi lisans başvurularında son aşamaya gelindiğine işaret ederek, “10-14 Haziran arası başvuruları kabul edeceğiz. Büyük bir hareketlilik bekliyoruz” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)