BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSavunma sanayiine 70 milyon lira kaynak----

Savunma sanayiine 70 milyon lira kaynak

Savunma sanayiine 
70 milyon lira kaynak
01 Şubat 2016 - 11:45 www.finansgundem.com

Türk Silahlı Kuvvetlerini (TSK) Güçlendirme Vakfı, geçen yıl savunma sanayiine yaklaşık 70 milyon liralık kaynak aktardı

 Türk Silahlı Kuvvetlerini (TSK) Güçlendirme Vakfı, geçen yıl savunma sanayisine yaklaşık 70 milyon liralık kaynak aktardı. 
Ulusal savunma endüstrisinin bel kemiğini oluşturan ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, İŞBİR ve ASPİLSAN'ı bünyesinde barındıran TSK Güçlendirme Vakfı, gelirlerini yine savunma sanayisinin gelişimi için harcadı. 

Vakıf, 2015'te kendisine bağlı şirketlerden gelen kar paylarından 32,8 milyon lirayı Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na aktardı. Fon, TSK’nın ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirilen MİLGEM, Göktürk Uydusu, ANKA, ALTAY Tankı gibi pek çok projelerin ana destekçisi konumunda bulunuyor. 

TSK Güçlendirme Vakfı, ayrıca Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Atış, Test ve Değerlendirme Merkezine de 36,5 milyon lira kaynak aktardı. Savunma şirketlerinin en önemli sıkıntılarından biri olan atış testlerinin sağlıklı bir ortamda yapılması için kurulan merkez, Konya’nın Karapınar ilçesinde geçen yıl faaliyete geçmişti. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)