BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSavaşta korkutan gelişme: İsrail Şam'ı vurdu iddiası----

Savaşta korkutan gelişme: İsrail Şam'ı vurdu iddiası

Savaşta korkutan gelişme: İsrail Şam'ı vurdu iddiası
12 Ekim 2023 - 15:45 www.finansgundem.com

İsrail-Filistin gerilimi şiddetlenirken, Suriye devlet televizyonundan yapılan son dakika açıklamasına göre, İsrail Şam ve Halep’i vurdu.

İsrail, 6 gündür Gazze'de sivillere ölüm yağdırıyor. Gazze'de insani felaket yaşanırken savaşın yeni bir noktaya daha sıçradığı bilgisi geldi. Lübnan İsrail sınırında çatışmalar devam ederken Reuters'in Suriye devlet televizyonuna dayandırdığı haberine göre; İsrail Şam ve Halep'te havalimanlarını vurdu.

HAVALİMANLARI HİZMETE KAPATILDI

Şam Radyosu, İsrail saldırılarına karşı Suriye hava savunma sistemlerinin aktif hale getirildiğini bildirdi. Sosyal medyada saldırı anı olduğu öne sürülen görüntüler paylaşıldı.

Suriye’nin resmi yayın organları, “Şam ve Halep’teki havalimanları İsrail’in saldırısı sonrasında hizmet dışıdır” açıklamasını yaptı.

Öte yandan, yarın İran Dışişleri Bakanı’nın Suriye’ye resmi temasta bulunması bekleniyordu. Ancak İran Dışişleri Bakanı'na ait uçak, İsrail'in saldırısı sonucu Suriye havalimanlarına inemeyince rotasını değiştirerek Tahran'a döndü.

10 EKİM’DE FÜZE ATILMIŞTI

İsrail ordusu 10 Ekim’de kuzeydeki komşusu Suriye’den ülke topraklarına bir dizi top mermisi atıldığını açıklamıştı. Açıklamada, top mermilerinin bir kısmının İsrail topraklarına ulaştığı ve açık alanlara düştüğü kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar, Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar, daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 bin 300 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 1200 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 339 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İsrail-Filistin çatışmasında 6. gün: Kara harekatına hazırlık sürüyor!

 

Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırısının arkasındaki sırlar...

 

Çatışmaların 5'inci gününde İsrail'den kritik karar: Savaş hükümeti kurdu

 

Küresel şirketlerden İsrail'deki faaliyetlerini durdurma kararı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Salih Doğru12 Ekim 2023 19:50

    Filistin'in etrafı İslam Şeriatı ile yönetilen ülkelerle çevrili. Hadi bakalı CİHAD diyerek saldırmaya başlayın. Bu arada bizim yobazlar içinde geçerli.

  • Munir12 Ekim 2023 18:45

    Suriye İran Filistin insanlıgın olmadıgı arap idelojisi üzerindeki ortadogunun şer yuvaları