BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSaunders: İngiltere MB faiz artırımı için Brexit’in netleşmesini beklemeyebilir----

Saunders: İngiltere MB faiz artırımı için Brexit’in netleşmesini beklemeyebilir

Saunders: İngiltere MB faiz artırımı için Brexit’in netleşmesini beklemeyebilir
11 Haziran 2019 - 09:55 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi üyesi Michael Saunders,faiz artırımı için Brexit'e yönelik belirsizliklerin beklenmeyebileceğini söyledi

İngiltere Merkez Bankası Politika Yapıcısı Michael Saunders, yaptığı açıklamada, İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) faiz artırımı yapmak için Brexit’e yönelik tüm politik belirsizliğin ortadan kalkmasını beklemek zorunda olmadığını belirtti.

Sauders, Brexit’e dair her şey yolunda giderse ekonominin muhtemelen gelecek iki yıl içinde “kaydadeğer bir talep fazlasına” gideceğini belirtti ve bunun sonucunda parasal sıkılaşmaya ihtiyaç duyulacağını kaydetti.

Ayrıca tüketici harcamalarının yüksek olasılıkla İngiltere Merkez Bankası’nın önceki öngörülerinden daha güçlü olacağını söyledi.

İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun 9 üyesinden şahinliğiyle bilinen Saunders, daha önce yüksek faiz konusunda çağrıda bulunmuştu.

Piyasalar gelecek yıla dek bir Faiz artırımını fiyatlamıyor.

Saunders İngiltere Southampton’da yaptığı açıklamada, “Para Politikası Komitesi faiz artırımına gitmek için Brexit’e yönelik tüm belirsizliklerin sonlanmasını beklemek zorunda değil. Kurul zaten Brexit oylaması yapıldığından beri iki kez faiz artırımı yaptı. Eğer zaman içinde enflasyon hedefini sürdürmeye ihtiyaç duyarsak yine bu şekilde hareket ederiz” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)