BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSarkozy'nin müsrifliği kriz çıkardı!----

Sarkozy'nin müsrifliği kriz çıkardı!

Sarkozy'nin müsrifliği kriz çıkardı!
22 Mart 2013 - 08:42 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin aşırı masrafları kriz çıkardı

Tekrar siyasete atılacağı iddia edilen eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, bu kez devlet bütçesine dahil edilen 2 milyon euroluk harcamalarıyla gündemde.
Kriz nedeniyle zor günler geçiren Fransa'da eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin devlet bütçesine maliyetinin 2 milyon euroyu aşması tartışma yarattı. Uyguladığı kemer sıkma politikaları nedeniyle halk desteğini kaybeden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande her bir kuruşun hesabını yaparken, lükse düşkünlüğüyle tanınan selefi Sarkozy yüksek hayat standartlarından taviz vermiyor. Sarkozy'nin cumhurbaşkanlığı sarayına birkaç yüz metre uzaklıktaki 300 metrekarelik hukuk bürosunun yıllık 180 bin euroluk kirası ile işyerinde çalışanların ve 10 güvenlik görevlisinin maaşları da Fransız vergi mükelleflerinin cebinden çıkıyor.
6 BİN EURO MAAŞ
Sabah'ta yer alan habere göre, iktidardaki Sosyalist Parti üyesi hukukçu Rene Dosiere, emekli cumhurbaşkanlarının devlete maliyetinin ortalama 1.5-2 milyon euro olduğunu, ancak Sarkozy'nin bu ortalamayı hayli aşacağını ifade etti. Fransız yasalarına göre, emekli cumhurbaşkanlarının seyahat, güvenlik, telefon ve kira masraflarının kamu bütçesinden ödenmesinin yanısıra kendilerine 6 bin euro maaş bağlanıyor. Ancak, daimi Anayasa Mahkemesi üyesi statüsü ile bu miktar 17 bin euroyu geçiyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)