BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSarıgül o sloganı yasakladı!----

Sarıgül o sloganı yasakladı!

Sarıgül o sloganı yasakladı!
25 Kasım 2013 - 10:43 www.finansgundem.com

CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olan Mustafa Sarıgül mitinglerde hangi sloganın atılmasını yasakladı?

CHP'ye dönüşü sonrası adaylığı kesinleşmeden İstanbul'da mitinglere başlayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül işi sıkı tutuyor.

Partiye dönüşü sonrası CHP içinde kavga çıkacağı yönündeki iddiaları boşa çıkaran Sarıgül, rakiplerinin eline koz vermemek için de dikkatli davranıyor.

Bunun son örneğini, Hürriyet gazetesinden Şükrü Küçükşahin bugünkü köşesinden aktardı:

Mitinlerde "Başbakan Sarıgül" sloganı yasak!

TEKİN'LE RESTLEŞME, KILIÇDAROĞLU'YLA KAVGA YOK

Küçükşahin'in bugünkü köşesinden CHP'de yaşananlara ilişkin bir kaç not...

... daha önce de yazdığım gibi CHP bu kez sanki fark yaratacak.
Tamam eski alışkanlıklar hepten bitmiş değil ama en azından “Genel Merkez’de adamım var, Genel Başkan söz verdi, Genel Sekreter arkamda” gibi lafların getirisi olmadığı, oy kapasitesinin önde tutulduğu görüldü.

CHP’de önemli bir değişim de aday adayları arasındaki yarışta belli bir nezaketin yakalanmış olması.

Somut örneği de en öndeki isimler Mustafa Sarıgül ile Gürsel Tekin.
Tekin, hükümete yakın medyada rekor ilgi görüyor, sayfalarca yer buluyor, bolca Sarıgül soruları yanıtlıyor; ama dikkatinizi çekerim, kavga çıkaracak, köprüler atacak sözler ağzından alınamıyor.

BİR KEZ YAŞADIM, ASLA TEKRARLAMAM!

Sarıgül de Tekin ile ilgili laf etmiyor; hatta dün yaptığım kısa sohbette, “Gürsel Bey ile tartışmaya girmemiz için tek gerekçe yok ki... Ne kötü bir hukukumuz var ne de bir alıp veremediğimiz” dedi ve şu vurguyu yaptı:
“Biz İstanbul’u yönetmeye talibiz, birbirimizle kavgaya değil. Ben o tecrübeyi bir kez Kurultay’da yaşadım, asla tekrarlamam.”

Malum, CHP liderliğine oynadığı gerekçesiyle Kemal Kılıçdaroğlu ile Sarıgül arasında da kavga bekleyenler var, ama sanırım bu da boş beklenti. Neden denirse, yine somut örnekten gidelim.
CHP’ye katılımı sonrası Sarıgül’ün örgüt ziyaretlerinde, “Başbakan Sarıgül” sloganları atılması kimileri için yaklaşan fırtınanın işaretiydi. Sarıgül’e dün bunu da sordum, yanıtı aynen şöyle:

“Evet, Türkiye Değişim Hareketi’nden arkadaşlarımız o sloganı attı, üzüldüm. Sonrasında kendileriyle toplantı yaptım, tekrarı olmadı. Şunu söyleyeyim ki, genel başkanımızla çok uyumlu bir çalışma yapıyoruz.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)