BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSaraybosna'da Gülen okullarına tepki----

Saraybosna'da Gülen okullarına tepki

Saraybosna'da Gülen okullarına tepki
08 Ocak 2016 - 06:36 www.finansgundem.com

Saraybosna Kantonu Başbakanı Konakovic, "Basındaki iddialar doğru çıkarsa bu ve benzeri anormal okullar Kanton hükümetince kapatılacaktır" dedi

Saraybosna Kantonu Başbakanı Elmedin Konakovic, iki yıl boyunca eğitim aldığı eski okulunda maruz kaldığı şiddet ve taciz nedeniyle intihar ettiği iddia edilen 15 yaşındaki Mahir Rakovac'ın ölümüne ilişkin, "Mevcut yasalar okulların kapatılmasına imkan vermese de basındaki iddialar doğru çıkarsa bu ve benzeri anormal okullar Saraybosna Kantonu hükümetince kapatılacaktır" dedi.

Saraybosna Kantonu Bakanlar Kurulu, geçen haziran ayına kadar Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yakınlığıyla bilinen Saraybosna Uluslararası İlköğretim Okulunda eğitim alan ve söz konusu okulda maruz kaldığı şiddet ve taciz nedeniyle 14 Aralık'ta yaşadıkları apartmanın 8. katından atlayarak intihar eden Mahir Rakovac ile ilgili gelişmeleri ele almak üzere toplandı.

Toplantının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Saraybosna Kantonu Başbakanı Konakovic, intihar vakasının ardından Mahir Rakovac'ın ebeveynleri tarafından ortaya atılan iddialarla ilgili araştırmaların sürdüğünü belirterek, konuyla Saraybosna Kantonu Savcılığının ilgilendiğini söyledi.

Olayla ilgili İçişleri ve Eğitim bakanlarıyla toplantılar gerçekleştirdiğini anımsatan Konakovic, özellikle çocuklara yönelik şiddetin engellenmesi için yasal düzenlemeler yapılması konusunda kanton hükümeti olarak önerilerde bulunacaklarını kaydetti.

Konakovic, "Mevcut yasalar okulların kapatılmasına imkan vermese de basındaki iddialar doğru çıkarsa bu ve benzeri anormal okullar Saraybosna Kantonu hükümetince kapatılacaktır" ifadesini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)