BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemS.Arabistan'da cami hoparlörlerinin ses seviyesi sınırlandırıldı----

S.Arabistan'da cami hoparlörlerinin ses seviyesi sınırlandırıldı

S.Arabistan'da cami hoparlörlerinin ses seviyesi sınırlandırıldı
01 Haziran 2021 - 20:19 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan İslami İşler Bakanı Abdüllatif El Şeyh, cami hoparlörlerinin ses seviyesinin sınırlandırılması kararına yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Suudi Arabistan İslami İşler Bakanı Abdüllatif El Şeyh, ses seviyesinin, en yüksek düzeyin en fazla üçte biri olması kararını, halktan gelen şikayetler üzerine aldıklarını söyledi.

El Şeyh, şikayet edenler arasında, çocuklarını uyutamadıklarını söyleyen anne ve babaların da bulunduğunu belirtti.

Suudi bakan, devlet televizyonunda gösterilen bir videoda, namaz kılmak isteyenlerin ezanı beklemeleri gerekmediğini de vurguladı.

Kararı eleştirenleri "krallığın düşmanları" diye tanımlayan El Şeyh, yeni uygulamaya karşı çıkanları "ülkeyi karıştırmaya çalışmakla" suçladı.

Suudi Arabistan'da İslami İşler Bakanlığı'nın son kararı uyarınca ayrıca cami hoparlörleri sadece ezan ve kamet okunması sırasında kullanılacak, bunun dışındaki durumlarda dışarıya ses verilmeyecek.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman daha önce ülkeyi liberalleştirme ve dinin kamusal alandaki rolünü az da olsa azaltmaya yönelik girişimlerde bulunmuştu.

Ülkede bu kapsamda kadınların otomobil kullanmasına yönelik yasak kaldırılmış, çok sayıda sosyal kısıtlama da gevşetilmişti.

Ancak siyasal alanda yönetimin baskısı sürmüş, ifade özgürlüğünü savunan binlerce kişi de tutuklanmıştı.

Erdoğan ve Garibashvili'den ortak açıklama

Kovid-19'da son 24 saat: Tablo paylaşıldı

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acacu01 Haziran 2021 23:15

    Bizim yobazlar yıllarca bunları örnek aldı, şimdi ne diyecekler acep?

  • Erol g.01 Haziran 2021 21:59

    SES SEVIYESİNI AZALTARAK GECIKMİŞ DE OLSA KISMEN DOĞRU KARAR ALMIŞLAR EN DOGRU KARAR KISIK HAPORLÖR SESİNİN SADECE CUMA GÜNÜ KULLANILMASIDIR YATSI ILE İMSAK ARASINDA 6 SAAT FARK VAR INSAN YETERİNCE UYUMAZ IŞE 'DELİRIR SAĞLIKLI DÜŞÜNEMEZ/SAĞLIKLI KARARLAR ALAMAZ RUH VE BEDEN SAĞLIĞI BOZULUR HASTA OLURSA ÇABUK IYILEŞMEZ

  • azmi01 Haziran 2021 21:23

    Aynısı bizde olsa keşke. Rahatsız edici şekilde ,kulakları tırmalarcasına hoparlörü açmanın gerekçesini anlamadım bir türlü. Herkes ezan saatini biliyor ,ona göre camiye gidiyor veya evinde namazını kılıyor..