BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSantender’dan 250 milyon dolarlık yatırım bankacılığı atağı----

Santender’dan 250 milyon dolarlık yatırım bankacılığı atağı

Santender’dan 250 milyon dolarlık yatırım bankacılığı atağı
16 Ekim 2023 - 11:20 www.finansgundem.com

İspanyol bankası Santender yatırım bankacılığı alanında büyümek için 250 milyon dolar ayırdı. Banka Credit Suisse’in çöküşünün ardından kadrosuna kattığı önemli bankacılarla sektörde önemli bir isim olmaya çalışıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street bankaları 2008’deki Küresel Finans Krizi’nden bu yana en büyük işten çıkarma uygulamalarının bazılarına hazırlanırken İspanyol bankası Santender ise kurumsal ve yatırım bankacılığı birimlerinin genişlemesini hızlandırmak için 250 milyon dolar ayırdı.

Financial Times’ın haberine göre yatırım bankacılığı alanında bugüne kadar şampiyonlar ligine girmeyen Santender bu yıl ABD menşeili 100’ü aşkın bankacıyı kadrosuna kattı. Bu bankacıların yarısına yakını ise mart ayında rakibi UBS tarafından satın alınan Credit Suisse’ten geldi.

Habere göre yeni gelen bankacıların önemli bir kısmı Héctor Grisi tarafından tavsiye edildi. Yılın başında Santender’ın CEO’su olan Grisi önceki 18 yıl boyunca İsviçre bankasında görev yapmıştı.

Santender’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ana Botín FT’deki açıklamasında “ABD'de büyümeyi hızlandırma imkanı bizim için mantıklı bir fırsattı. Bizim aradığımız şey kültürümüzle uyumlu olacak çalışanlardır” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Santender son yedi yıl boyunca kurumsal ve yatırım bankacılığı birimlerinde istikrarlı bir büyüme izliyordu. 2016 yılında 3.500 çalışanı olan işletmenin bugünse 8.000 personeli bulunuyor. Ancak bu artışın büyük bir bölümü bankanın içerisinden gelen yeniden yapılanma sayesinde gerçekleşti.

Bankanın bu yılki ses getiren işe alımları ise Botín’in uzun vadeli stratejilerini gösteriyor. CEO Santander'in Avrupa ve Amerika'daki kurumsal müşteri ağını kullanarak, sermaye piyasalarına erişim ve stratejik danışmanlık da dahil olmak üzere bir dizi hizmet üzerinden güçlendirmeye çalışıyor. Söz konusu stratejinin temelleri ise 2017 yılından beri Santender’ın Kurumsal ve Yatırım Bankası Başkanı olan José Linares’e dayanıyor.

Botín, “Yürüttüğümüz işletme diğer yatırım bankalarından çok farklı. Çoğunlukla kurumsal bankacılık olan işletmeye şimdi yenilenebilir enerji ve altyapı gibi güçlü olduğumuz alanlara odaklanarak ücret işletmesini de ekliyoruz” dedi.

Üst düzey yönetici, “Halihazırda müşterilerimize finansman sağlıyorduk. Ancak müşteri ilişkilerimizi derinleştirmek istiyorsak, onlara dolar piyasaları, stratejik tavsiyeler, sermaye piyasaları ve yapılandırılmış işlemlere erişim alanlarında hizmet sağlamamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Banka ayrıca servet yönetimi ve ödemeler gibi küresel işletmesinin diğer alanlarında da büyüme gösteriyor.

Credit Suisse'in bankacıları Santender'da

Santender bu yıl Credit Suisse’in yatırım bankacılığı birimindeki üst düzey birçok yöneticiyi kadrosuna kattı. İsviçre bankasının küresel hisse senetleri başkanı olan David Hermer şimdiyse Santender Bank’in ABD’deki kurumsal ve yatırım bankacılığı başkanlığına getirildi.

Credit Suisse’in M&A küresel başkanı olan Steve Galler şu anda Santender’da aynı rolü icra ediyor. Sandenter’ın küresel finansal sponsorluk başkanı olan Tom Davidov da daha önce Credit Suisse’in Amerika biriminde aynı pozisyondaydı. Santander ayrıca, İsviçre bankasında küresel enerji ve altyapı eş başkanı olan Rob Santangelo'yu İspanyol bankasında küresel enerji ve enerji geçişi başkanı olarak işe aldı.

Wall Street bankalarında kriz var

Santender’daki işe alım fırtınasının aksine Wall Street bankalarının işten çıkardığı bankacıların sayısı bu yıl 11.000’ini aşma yolunda gözüküyor. Dev bankalar pandemi dönemindeki işe alım çılgınlığının ardından sözleşme pazarındaki daralma sektörde 2008 Küresel Finans Krizi’nden bu yana en kötü istihdam piyasasını oluşturdu.

ABD'nin en büyük bankaları, 2023'ün ilk altı ayında kıdem tazminatı maliyetlerine 1 milyar dolardan fazla harcadı ve şu anda Goldman Sachs gibi bankalar yıl sonu için toplu işten çıkarmalar üzerinde çalışıyor.

Credit Suisse bu yıl binlerce kişiyi işten çıkardı

 

ABD'nin büyük bankalarının net kârı arttı

 

Amerikan bankalarını bilanço sezonunda ne bekliyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)