BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD'nin büyük bankalarının net kârı arttı----

ABD'nin büyük bankalarının net kârı arttı

ABD'nin büyük bankalarının net kârı arttı
13 Ekim 2023 - 16:10 www.finansgundem.com

ABD'nin büyük bankalarından JPMorgan Chase, Citigroup ve Wells Fargo'nun net kârı, üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine kıyasla artış kaydetti.

ABD'li yatırım bankalarından JPMorgan Chase, Citigroup ve Wells Fargo, bu yılın üçüncü çeyreğine ait bilançolarını açıkladı.

JPMorgan Chase'den yapılan açıklamaya göre, bankanın yılın üçüncü çeyreğindeki net kârı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 35 artarak 13,2 milyar dolara çıktı. JPMorgan Chase 2022'nin üçüncü çeyreğinde 9,7 milyar dolarlık net kâr açıklamıştı.

Kurumun hisse başına kârı da bu yılın üçüncü çeyreğinde 4,33 dolara yükseldi. Bankanın hisse başına kârı, geçen yılın aynı döneminde 3,12 dolar seviyesindeydi.

JPMorgan Chase'in bu yılın üçüncü çeyreğindeki geliri de geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 22 artarak 39,9 milyar dolara yükseldi. Banka, 2022'nin aynı döneminde 32,7 milyar dolar gelir elde etmişti.

"Dünyanın onlarca yıldır gördüğü en tehlikeli zaman olabilir"

Açıklamada görüşlerine yer verilen JPMorgan Chase Üst Yöneticisi (CEO) Jamie Dimon, ABD'li tüketiciler ve işletmelerin genel olarak "sağlıklı" kalmaya devam ettiğini söyledi.

Sıkı iş gücü piyasaları ve büyük mali açıklarla birlikte aşırı yüksek kamu borcu seviyelerinin enflasyonun yüksek kalması ve faiz oranlarının daha da artması riskini artırdığı uyarısında bulunan Dimon, Ukrayna'daki savaşın ve İsrail'deki çatışmanın enerji ve gıda piyasaları, küresel ticaret ve jeopolitik ilişkiler üzerinde geniş kapsamlı etkileri olabileceğini aktardı.

Dimon, "Bu, dünyanın onlarca yıldır gördüğü en tehlikeli zaman olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Citigroup'un kârında yüzde 2'lik artış

Citigroup'tan yapılan açıklamaya göre, bankanın bu yılın üçüncü çeyreğindeki net kârı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2 artarak 3,55 milyar dolara çıktı. Banka, 2022'nin üçüncü çeyreğinde 3,48 milyar dolar net kâr elde etmişti.

Kurumun hisse başına kârı bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı döneminde olduğu gibi 1,63 dolar olarak kaydedildi.

Bankanın bu yılın üçüncü çeyreğindeki geliri ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artarak 20,1 milyar dolara yükseldi. Citigroup, 2022'nin aynı döneminde gelirinin 18,5 milyar dolar olduğunu açıklamıştı. ​​​​​

Wells Fargo'nun net kârı yüzde 61 arttı

Wells Fargo'dan yapılan açıklamaya göre, kurumun bu yılın üçüncü çeyreğindeki net kârı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 61 artarak 5,8 milyar dolara yükseldi. Banka, 2022'nin aynı çeyreğinde 3,6 milyar dolar kâr elde etmişti.

Kurumun hisse başına kârı, yılın üçüncü çeyreğinde 1,48 dolara yükseldi. Bankanın hisse başına kârı, 2022'nin aynı döneminde 86 sent seviyesindeydi.

Wells Fargo'nun 2023'ün üçüncü çeyreğindeki geliri ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7 artarak 20,9 milyar dolara çıktı. Banka, 2022'nin aynı döneminde 19,6 milyar dolar gelir elde etmişti.

S&P'den ABD'li bankalara kötü haber

 

ABD'li bankadan resesyonla mücadele sinyali

 

ABD'li bankalarda ikinci çeyrek bilanço sezonu açıldı

 

Fitch, ABD'li bankalardan bu yıl zayıf performans bekliyor

 

ABD'li bankaların kârında düşüş beklentisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)