BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSantander’in karında büyük artış----

Santander’in karında büyük artış

Santander’in karında büyük artış
03 Şubat 2015 - 12:58 www.finansgundem.com

Banco Santander SA, batık krediler için ayrılmış karşılıkları azaltması ve gelirlerin artması ile dördüncü çeyrek karının yüzde 68 arttığını açıkladı

İspanya’nın en büyük bankası Banco Santander SA, batık krediler için ayrılmış karşılıkları azaltması ve gelirlerin artması ile dördüncü çeyrek karının yüzde 68 arttığını açıkladı.

Net gelir dördüncü çeyrekte, bir yıl önceki 864 milyon eurodan 1.46 milyar euroya (1.65 milyar dolar) ulaştı. Sonuçlar, Bloomberg anketine katılan 12 analistin ortalama tahmini ile paralel geldi.

Gelirinin yüzde 14’ünü yurt içi piyasasından elde eden İspanya bankası, temettüleri düşürmesinin ardından yatırımcıların bilanço tablosu ile ilgili endişelerini ortadan kaldırma arayışına girdi. Santander, İngiltere’deki bankası karı arttırırken Brezilya’daki istikrarsız büyümenin karların azalmasına yönelik tehdit oluşturması ile karı arttırmak için İspanya’nın ekonomik toparlanmasına güveniyor.

Babası Emilio Botin’in vefatının ardından göreve gelen Başkan Ana Botin, “Organik büyümeye önem vereceğiz” dedi.

Santander hisseleri, Madrid saati ile 9:12’de yüzde 2’ye kadar yükseldi ve bu yılki yüzde 14’lük kaybını azalttı. Aynı süreçte STOXX Europe 600 Banka Fiyat Endeksi yüzde 0.5 artış gösterdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)