BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSanta Maria Kilisesi'ne saldırıda 34 şüpheliye tutuklama talebi!----

Santa Maria Kilisesi'ne saldırıda 34 şüpheliye tutuklama talebi!

Santa Maria Kilisesi'ne saldırıda 34 şüpheliye tutuklama talebi!
01 Şubat 2024 - 21:28 www.finansgundem.com

Santa Maria Kilise saldırısıyla ilgisi bulunan 34 şüpheli, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi

Sarıyer'de pazar ayini sırasında Santa Maria Kilisesi'ne yapılan silahlı saldırıyla ilgili adliyeye sevk edilen 34 şüpheli tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Kilise saldırısı şüphelilerinden 13'ü terör örgütü üyeliği, 21'i de terör örgütü üyeliği ve kasten öldürme suçlarından tutuklama istendi. 

Ne olmuştu?

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında silahlı saldırı düzenlendi.  Kiliseye gelen kar maskeli iki kişi tarafından ateş açıldı, ayine katılanlar arasında bulunan Tuncer Murat Cihan adlı kişi hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, iki katil zanlısının yakalandığını duyururken, IŞİD saldırısı ihtimaline dikkat çekerek, "Biri Tacikistanlı diğeri Rusyalı olan bu zanlıların DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz" dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da saldırganlar ve bağlantılarıyla ilgili çok yönlü soruşturma yürütüldüğünü bildirdi. 

51 kişi gözaltında 

Saldırıdan kısa süre sonra olayla bağlantısı olduğu tespit edilen kişilere ait çok sayıda adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınanların sayıları 51’e yükseldi.

Şüphelilerden 23’ü sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edilirken 28 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor. Şüphelilerin ifadelerinin alınmasına da başlandığı öğrenildi.

Tuncer Cihan için cenaze töreni düzenlendi 

İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’nde pazar ayini sırasında yapılan silahlı saldırıda yaşamını yitiren Tuncer Cihan için Kağıthane Nurtepe Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cemevindeki törene İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de katıldı.

İstanbul'da Santa Maria Kilisesi'ne silahlı saldırı!

 

Siyaset dünyasından kilise saldırısına tepki yağdı!

 

Kilise saldırısında ayindeki rahip konuştu

 

İşte Santa Maria Kilisesi'ne saldıranlar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)