BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSiyaset dünyasından kilise saldırısına tepki yağdı!----

Siyaset dünyasından kilise saldırısına tepki yağdı!

Siyaset dünyasından kilise saldırısına tepki yağdı!
28 Ocak 2024 - 14:53 www.finansgundem.com

İstanbul'daki Santa Maria Kilisesi'ndeki ayine katılanlara yönelik gerçekleşen silahlı saldırıya siyasilerden, tepki yağdı.


İstanbul'daki Santa Maria Kilisesi'nde ayine katılanlardan bir kişi maskeli kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Saldırganları yakalamak için çalışma başlatıldı.

SİYASET DÜNYASI SALDIRIYI KINADI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesinde ayin sırasında bir şahsa yapılan silahlı saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor, hayatını kaybeden şahsın ailesine başsağlığı diliyoruz. Güvenlik güçlerimiz olayın aydınlatılması ve faillerin adalet önünde hesap vermesi için geniş çaplı bir soruşturma yürütmektedir."

AK Parti Sözcüsü Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturma yürüttüğünü bildirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Ayin sırasında bir vatandaşımıza yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğine kastedenler, asla emellerine ulaşamayacaktır."

"Bir başsavcıvekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'ndeki ayin sırasında maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir başsavcıvekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir."

"Vatandaşlarımızın huzuruna kast edenlere asla imkan vermeyeceğiz"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş saldırıyı kınayarak, hayatını kaybeden kişinin yakınlarına ve dostlarına başsağlığı diledi.

Kurtulmuş, "Milletimizin birlik ve beraberliğine, vatandaşlarımızın huzuruna kast edenlere bugüne kadar imkan vermedik bundan sonra da asla vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da Santa Maria Kilisesi'ne silahlı saldırı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)