BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSanayi Bakanlığı’ndan 645 doktora öğrencisine 4 bin 500 lira burs desteği ----

Sanayi Bakanlığı’ndan 645 doktora öğrencisine 4 bin 500 lira burs desteği

Sanayi Bakanlığı’ndan 645 doktora öğrencisine 4 bin 500 lira burs desteği
03 Haziran 2020 - 10:54 www.finansgundem.com

Sanayi Doktora Programının sonuçları belli oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 47 üniversitenin, 147 sanayi kuruluşuyla yaptığı 188 projeyi destekleyecek.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Teknoloji Gelistirme Bölgeleri Koordinasyon Toplantısında video konferans yöntemiyle katıldı. Korona virüs salgın süresinde uygulanan tedbirlere değinen Varank, üretim tesislerinde alınması gereken önlemlere ilişkin hazırlanan kılavuzu anımsattı. COVID-19 Güvenli Üretim Kalite Belgesi için iki haftada 76 sanayi kuruluşundan başvuru geldiğini, 7 kuruluşun denetimlerinin tamamlandığını ve belge almaya hak kazandığını belirten Bakan Varank, söz konusu belgenin firmalara iç ve dış piyasada avantaj sağlayacağını kaydetti.

Bugüne kadar 1 milyar 200 milyon liralık kaynağı teknoparklara hibe olarak aktardıklarını belirten Varank, “Kuluçka merkezlerinde yüzde 75’e varan indirimli kira uygulamamız var.

Hâlihazırda teknoparklardaki 6 bin firmanın yüzde 24’ü kuluçka firması. Bu sayının artması, daha çok fikrin ete kemiğe bürünmesi çok önemli. Ölüm vadisi dediğimiz süreçte, bu girişimlerin yanında durmalısınız. Piyasadaki boşluğu gören ya da sıfırdan yeni bir piyasa oluşturmanın peşinden koşanlar, sistemi de dönüştürüyor. İzleyen ya da takip edenler değil, fark ortaya koyanlar, özgün düşünenler geleceği şekillendiriyor” dedi.

DERME ÇATMA YAPILARI ÖNÜMÜZE FAALİYET ALANI OLARAK GETİRMEYİN

TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisi destekleri uygulamasında revizyon yapıldığını anımsatan Bakan Varank, önümüzdeki dönemde teknopark bünyesindeki TTO’ların da TÜBİTAK desteklerden yararlanabileceğini ifade etti. Varank, şunları kaydetti:

“Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu çalışmaları kapsamında da, ekosistemin tüm paydaşlarıyla ihtiyaç tespit analizi yaptık. Yenilikçi uygulamaları hayata geçirmek istiyoruz. Malumunuz altyapı ihtiyaçlarınız kapsamında, her sene başında taleplerinizi değerlendiriyor ve sizlere belli bir bütçe ayırıyoruz. Üzülerek ifade etmeliyim ki ayırdığımız ödenekleri kullanamayan bölgeler var.  Ödeneklerin kalması diğer bölge yatırımlarının da engellenmesine sebep oluyor.

Sizlerden ricam yatırımlar konusunda verdiğiniz sözleri tutmanız ve gerekli aksiyonları vakit kaybetmeden almanız. Tersine beyin göçünün merkezi olan teknoparklar, hem binalarıyla hem sunduğu hizmetlerle örnek olmalı. Lütfen alelacele hazırlanmış derme çatma prefabrik yapıları önümüze faaliyet alanı olarak getirmeyin. Bunları suiistimal olarak görüyoruz ve gerekeni yapacağız.”

188 PROJEYİ DESTEKLEYECEĞİZ

Teknopark İstanbul ve Ankara İvedik Teknoparkın, savunma sanayiinin yerli ve milli bir yapıya kavuşmasında benzersiz katkılar sunduğunu ifade eden Varank, Gazi Teknoparktaki geliştirilen ilaç takip sisteminin küresel pazarda kendine yer bulduğunu belirtti. Mersin Teknopark’ta üretilen ve TÜBİTAK’tan da destek alan tıbbi sterilizasyon cihazının 12 milyon dolarlık ihracat hacmine ulaştığına dikkat çeken Bakan Varank, Bilkent Teknoparktan çıkan Biosys’ın, sadece Türkiye’ye değil, tüm dünyaya nefes olduğunu vurguladı.

Peak Games’ın sadece 10 yılda 1.8 milyar dolarlık değere ulaştığını anlatan Bakan Varank, bakanlık olarak, girişimcilik eko-sistemini daha ileriye taşıyacak tüm adımların uygulayıcısı olacaklarını kaydetti. Yüksek nitelikli işgücünün sanayiye entegre olmasını amaçlayan Sanayi-Doktora Programımızın sonuçlarının bugün belli olduğunu ifade eden Bakan Varank, “47 üniversitenin, 147 sanayi kuruluşuyla yaptığı 188 projeyi destekleyeceğiz. Böylece sanayimizin ihtiyaçları doğrultusunda 645 doktora öğrencisi yetiştirilecek. Bu öğrencilerimize eğitimleri süresince aylık 4 bin 500 lira burs desteği sağlıyoruz. Ayrıca,  mezuniyetlerini takiben 3 yıl boyunca istihdam desteği de sunuyoruz” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)