BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSanatçılardan büyük isyan!----

Sanatçılardan büyük isyan!

Sanatçılardan büyük isyan!
28 Mart 2014 - 09:48 www.finansgundem.com

Youtube yasağı ile ilgili en sert tepki sanatçılardan geldi

Hükümet Twitter’n ardından Youtube de erişimi yasakladı. Bu karar videolardan para kazanan sanatçılar ve meslek örgütlerini öfkelenirdi.

Gündeme bomba gibi düşen Suriye ile ilgili ses kaydı sonrasında sosyal paylaşım sitesi Youtube’a erişim yasağı geldi. Telokomünikasyon İletişim Başkanlığı, video paylaşım sitesi Youtube’u idari kararla engellediğini açıkladı. Yasaklama kararı, GSM operatörleri ve şirketler tarafından aşama aşama uygulamaya konulacak. 

Hükümetin aldığı yasaklama kararına en sert tepki sanatçılardan geldi. Müzik Yapımcıları Derneği (MÜYAP) Başkanı Bülent Forta, “Youtube’un kapatılması hem Türkiye’yi hem de müzik sektörünü olumsuz etkiler. Türkiye’yi olumsuz etkiler çünkü youtube üzerinden Türk müziği ve kültürünün tanıtımını yapıyorduk. Bu sayede sanatçıların uluslararası bilinirliği artıyordu. İkinci olarak da sanatçılar ve eser sahipleri youtube üzerinden yapılan gösterimlerden telif alıyordu. Bu kazançtan da mahrum kalacağız” dedi. Forta’nın verdiği bilgilere göre, müzik sektörü sosyal paylaşım platformu youtube üzerinden her yıl 10 milyon lira gelir elde ediyor. Bu sayede birçok sanatçının yanı sıra Anadolu’daki hak sahipleri de hem kendisini ifade etme hem de gelir elde fırsatı elde ediyor. 

Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) Genel Sekreteri Dr. Barış Şensoy, “Youtube’un kapatılması eser sahiplerini son derece olumsuz etkileyecektir. Besteci, söz yazarı, yayımcı ve aranjörleri temsil eden üyelerimizin minimum kaybı 1 milyon liranın üzerinde olur” dedi. Şensoy, Youtube ile uzun süredir telif hakları konusunda görüştüklerini belirtti ve ekledi: “11 Mart’ta Youtube yetkilileri ile üyelerimize önemli kazanımlar sağlayacak bir anlaşmaya imza atmıştık. Bazı kısıtlamaları da ortadan kaldırmıştık.”
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)