BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSamur kendine hayran bıraktı----

Samur kendine hayran bıraktı

Samur kendine hayran bıraktı
09 Şubat 2014 - 13:13 www.finansgundem.com

Türk mühendisler tarafından tasarlanan ve milli imkanlarla yapılan Samur, Türk ordusu için nehirleri engel olmaktan çıkardı

Harekat sırasında nehirle karşılaşan ordunun, hız kesmeden ve tüm  zırhlı araçlarıyla akarsu engelini aşması için tasarlanan milli seyyar yüzücü  hücum köprü aracı "Samur", Türk ordusunun gözbebeklerinden biri oldu. Türk  Silahlı Kuvvetleri envanterine 2011 yılında giren araç, sahip olduğu yeteneklerle  tüm dünyadan ilgi gördü. 

Su üzerinde sırtındaki yükle ilerleyebilme yeteneği nedeniyle "Samur"  olarak adlandırılan seyyar yüzücü hücum köprü aracı, hem karada hem de suda  ilerleyebiliyor. Tüm tasarımı, yazılımı Türk mühendislerce yapılan araç, zırhlı  araçların geçemeyeceği derinlik ve yüzemeyeceği akıntıya sahip bir nehirle  karşılaşıldığında hız kesmeden suya giriyor. Harekat sırasındaki ihtiyaca göre  seyyar bir köprüye dönüşebilen Samur, istendiğinde bir feribot gibi çalışıyor.  Yaklaşık 13 metre uzunluğunda, 36 ton ağırlığındaki bu araç, karadaki bir tankı  üzerine çok kısa sürede alarak karşı kıyıya geçirebilmesinin yanı sıra,  birbiriyle kenetlenerek metrelerce uzunlukta köprü oluşturabiliyor. Böylece su  engeliyle karşılaşan ordu, hiç vakit kaybetmeden ilerlemesini sürdürüyor. 

Dünyada benzeri yok 
Sürücü bölmesi biyolojik, kimyasal, radyolojik ve nükleer koruma  özelliğine sahip seyyar yüzücü hücum köprü aracının camlarının da kurşun geçirmez  niteliği bulunuyor. Gece görüş kameralarıyla zifiri karanlıkta harekat imkanı  bulunan Samur, sahip olduğu bu imkanlarla dünya ordularındaki benzerlerine fark  atıyor. Pek çok ülkenin, ordusuna bu aracı kazandırmak için Türk yetkililerle  görüştüğü öğrenildi. 

Askeri Köprücülük Öğretmeni Üsteğmen Tolga Hanoğlu, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, Samur'un başka ordulardaki köprü tesisatlarıyla  karşılaştırıldığında en gelişmiş nehir geçiş aracı olarak değerlendirildiğini  vurgulayarak, hem karada, hem suda hareket etme yeteneğine sahip olduğuna dikkati  çekti. Aracın envantere kazandırılmasıyla İstihkamlar için nehrin artık engel  olma vasfının ortadan kalktığını kaydeden Üsteğmen Hanoğlu, "Bu tesisatın eğitimi  İstihkam Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı bünyesinde verilmektedir" dedi. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mrt olk09 Şubat 2014 20:12

    Vermeyin yahu boyle guzel haberleri kemal ve tayfasi hasedinden catlayacak.

  • ÇÖL KARTALI.09 Şubat 2014 18:44

    Kendini akp ye satan genel kurmaydan daha neler beklersinizki.

  • ad09 Şubat 2014 14:15

    bu araçlar birçok ülkede zaten var.insanların biraz da yabancı kanalları özellikle discaveri programlarını izlemelerini öneririm.

  • cemil09 Şubat 2014 13:34

    helal olsun da sanki bu araçlar yeni savaş sisteminde biraz geri kaldı. adamlar füzelerle, uçaklarla vuruyor. ha derseniz Yunanistan, suriye vs için tamam haklısınız, gücümüzü bilelim de. düşmanını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim. biz zayıf devletiz demek ki