BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSamsung'dan öldürme düğmesi----

Samsung'dan öldürme düğmesi

Samsung'dan öldürme düğmesi
18 Haziran 2013 - 09:33 www.finansgundem.com

Samsung'un önümüzdeki ay duyurmayı planladığı 'öldürme düğmesi' özelliği hırsızların korkulu rüyası olacak

Cep telefonları hayatımıza öylesine girdi ki, onsuz nasıl yaşıyor, insanlarla nasıl iletişim kurup, buluşuyorduk unuttuk. Evden çıkarken anahtardan önce cep telefonunu almış mıyım diye kontrol eder olduk. Çünkü gerçekten de hayatı kolaylaştırıyor. Küçük, hafif, taşınabiliyor ve hemen hemen her noktada bizi istediğimiz kişiyle görüştürüyor. Ama tam da bu nedenlerden dolayı onu çalmak ve çarpmak da son derece kolay. Pantolonun arka, ceketin yan cebinden, restoranda masanın üstünden uçup giden telefonları duymuşuzdur. Ya başımıza gelmiştir ya da geleni yakından tanırız. Telefon üreticileri kullanıcılarının mağdur olmamaları için çözümler geliştirmeye çalışıyorlar. Apple iPhone telefonlarında “iPhone’umu bul” özelliği geliştirmiş ve kullanıma sunmuştu. Şimdide bir diğer teknoloji devi Samsung kullanıcılarının mağdur olmaması için, akıllı telefon hırsızlığını önlemek için “öldürme düğmesi”  adını verdiği bir özellik geliştirdi. Samsung, önümüzdeki ay kullanıma süreceği bu özellik sayesinde hırsızlıklara engel olmayı planlıyor.
“ Öldürme düğmesi”nin özelliği sayesinde, mobil operatör veya Samsung çalındığı bildirilen akıllı telefonları uzaktan kilitleyebilecek, içindeki bilgileri temizleyip, tamamen kullanılamaz hale getirmesi bekleniyor. Kullanılamaz hale getirilen telefonların yeni bir SIM kart takılsa dahi öyle kalmaya devam edeceği belirtildi. Bu denli radikal çözümler sunan bir programın hırsızları caydırmakta ne kadar etkili olacağı önümüzdeki aylarda ortaya çıkacak.
 
 
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)