BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSamsung telefonu olanlar dikkat----

Samsung telefonu olanlar dikkat

Samsung telefonu olanlar dikkat
09 Şubat 2013 - 13:42 www.finansgundem.com

Başta Samsung olmak üzere pek çok akıllı telefonun işletim sistemi olan Android'e yönelik yeni bir kötü amaçlı yazılım keşfedildi

Bilgisayar güvenliği şirketi Kaspersky Labs araştırmacıları tarafından Android işletim sistemine sahip akıllı telefonları hedefleyen DroidCleaner adında yeni bir yazılım keşfedildiği duyuruldu.
Virüsün SMS atabilme, Wi-fi bağlantısı açma, rastgele sayfa açma,  SD kartını kopyalama, SMS mesajlarını kopyalama, SMSleri silme, cihazdakitüm telefon rehberini,resimleri kopyalama gibi özelliklere sahip olduğu belirtildi.
Akıllı telefonlar için hafıza açma (Cleaner) uygulaması gibi gösterilen virüs, akıllı telefona Google Play app store üzerinden indirilmesi ile bulaşıyor ve UBS gibi cihazlar aracılığı ile kullanıcıların PC’lerine de geçebiliyor.
Akıllı telefonları hedef alan yazılım, PC’yi bulaşan yazılıma kıyasla daha gelişmiş olduğunu belirten Kaspersky araştırmacıları, yazılımın oldukça bulaşıcı olduğunu belirtti.
Yazılımın Microsoft’un şu anki sürümünü kullananlar için sorun oluşturmadığı ancak eski sürümlerdeki Microsoft Windows’a sahip kullancıların virüse açık olduğu kaydedildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)