BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSalgın yüzünden işinden olanların yerini robotlar alacak----

Salgın yüzünden işinden olanların yerini robotlar alacak

Salgın yüzünden işinden olanların yerini robotlar alacak
11 Haziran 2020 - 13:32 www.finansgundem.com

Korona virüs nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayan şirketler çıkardıkları işçilerin yerini robotlarla doldurmaya hazırlanıyor. Otomasyon iş piyasası için tehdit haline geliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa ekonomileri korona virüsten kurtulmaya başladığında, robotlar daha fazla iş doldurulabilir. Araştırma firması McKinsey’nin verilerine göre, korona virüs nedeniyle işlerinden çıkarılanların yerini otomasyon teknolojilerinin alması kısa vadeli risk olarak gösteriliyor. Uzun vadede ise 2030 yılına kadar 53 milyon kişiyi işinden edebilecek otomasyon sistemleri iş gücünün yaklaşık %20’sine denk gelebilir.

Raporda, toptan ve perakende sektöründeki işlerin neredeyse %70'inin tehlikede olduğu belirtiliyor. Yemek ve konaklama sektörleri de otomasyonun neden olabileceği işsizlik riskiyle karşı karşıya. Sektörde işlerin %94’ü otomasyon çözümleriyle karşılanabiliyor.

McKinsey raporunda robot teknolojilerinin yarattığı riske ilişkin “Kovid-19, 10 yıl içerisinde gerçekleşmesi öngörülen işten çıkarmaları hızlandırabilir” ifadeleri yer aldı.

Bloomberg’in haberine göre Avrupa’da çalışma çağındaki nüfus giderek azalıyor. Bu da Avrupa’da gelecekte vasıflı işgücünde bir kıtlık olabileceği anlamına geliyor. Raporda 2030 yılına kadar tam bir iyileşme olması halinde yeni ortaya çıkacak işlerin otomasyon nedeniyle ortaya çıkacak kayıpları tamamen ya da en azından kısmen telafi edeceği belirtiliyor.

Kovid-19 o sektörü fena vurdu: Kayıp 1 trilyon dolar

 

Çip için 23 milyar dolar

 

Japonya'da "ekonomik gözlemler" son 11 yılın düşüğünde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)