BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakSalgın turizmi vurdu! 4,5 trilyon dolar zarar...----

Salgın turizmi vurdu! 4,5 trilyon dolar zarar...

Salgın turizmi vurdu! 4,5 trilyon dolar zarar...
25 Mart 2021 - 11:55 www.finansgundem.com

2020 yılında salgın kaynaklı gelir kaybının yaklaşık 4,5 trilyon dolara ulaştığını açıklayan Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi, iki sektörde 62 milyon kişinin de işini kaybettiğini belirtti.

Salgından en çok etkilenen sektörlerin başında gelen turizm ve seyahat sektörlerinde 2020 yılı için küresel ölçekte toplam kayıp 4,5 trilyon doları buldu.

Sözcü'deki habere göre; Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi’nin (WTTC) yıllık raporuna göre, sektörün küresel gelire katkısı bir önceki yıla göre yüzde 49,1 oranında düşerek 9 trilyon dolardan 4,6 trilyon dolara geriledi. Küresel gelirde bu dönemde kayıp yüzde 3,7 oranında olmuştu.

WTTC verilerine göre, iki sektörde toplamda 62 milyon kişi işlerini kaybetti.

SEYAHAT KISITLAMALARI

İngiliz Financial Times gazetesinin haberine göre, yıl boyunca salgının yayılmasını önlemek amacıyla getirilen seyahat kısıtlamalarının büyük zarara neden olduğu belirtildi.

FT, yeni korona virüsü varyantları ve aşılamada istenen hıza ulaşılamaması nedeniyle 2021 yılında da seyahat kısıtlamalarının devam ettiğine işaret etti.

Özellikle Akdeniz ülkelerinin, aşı sertifikası ve ikili anlaşmalarla Britanya ve Almanya gibi ülkelerden turist akışını sağlamak için görüşmeler yaptığı aktarıldı.

WTTC’nin de aşı ve test bilgilerinin yer aldığı “dijital sağlık pasaportu” ile uluslararası seyahatlerin hazirandan itibaren devam etmesi için hükümetlerle görüşmeler yaptığı belirtildi.

Turizmde Avrupa'dan Türkiye'ye erken rezervasyon talebi arttı

 

Putin’den turizmcileri mutlu eden açıklama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)