BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSaldırıyı kim gerçekleştirdi?----

Saldırıyı kim gerçekleştirdi?

Saldırıyı kim gerçekleştirdi?
11 Mayıs 2013 - 16:18 www.finansgundem.com

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamaların ardından saldırıyı kimin gerçekleştirdiği tartışılıyor.

Stratejistler, Suriye'deki iç karışıklığa ve saldırının Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyareti öncesine denk gelmesi sebebi ile zamanlamaya dikkat çekiyor.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu: Zamanlama dikkat çekicidir
Gerekli tedbirler alınacak hiç kimse Türkiye'nin gücünü test etmeye kalmasın. Kararlı politikamızdan vazgeçmeyiz. Suriye için kritik olan bu süreçte zamanlama dikkat çekicidir. Bir çok dini barındıran Hatayımızı provoke etmeye çalışanlar çıkabilir. Araştırmalar sürüyor. Dışarıdaki kaosu Türkiye'ye yansıtan karşılığını alır.
Stratejist Doç. Dr. Mehmet Arıcan: Provokasyon olduğu konusunda hiçbir tereddütüm yok
Zamanlama gerçekten önemli. İki noktaya dikkat çekmek istiyorum. Birincisi başbakan, Hatay'ın uluslararası uçuşa yasak bölge haline getirilmesini talep ediyor. İkincisi ise Reyhanlı'da CIA'in bürosu var . Buradan muhaliflere ulaşabiliyorlar.
Bölgede tansiyonun yükseldiğini belirten Mehmet Arıcan, "Suriyeli mülteciler ile vatandaşlar arasındaki tansiyon gittikçe yükseliyor. Bu tür patlamalarla da provokasyon yapılmak isteniyor." ifadelerini kullandı.
Provokasyonlara ve sınırdaki güvenlik zaaflarına dikkat çeken Arıcan, "Provokasyon olduğu konusunda hiçbir tereddütüm yok. Burada yaşanan olaylar, tamamen bölgedeki girişimleri baltalamaya yönelik. Ayrıca sınır güvenliği konusunda birtakım problemler var. İstihbari anlamda da sıkıntılar var.
Prof. Dr. Mehmet Özcan -Ankara Strareji Ens. Bşk.: Eylemin ardındaki güç ortaya çıkarılmalı
Türkiye'nin bu oyuna gelmemesi gerekiyor. Güvenlik güçlerinin eylemcileri veya eylemcilerin arkasındaki gücü ortaya çıkarması gerekiyor. Bu eylemin sorumlusu olarak asla Suriyeli mülteciler görülmemeli.
Hüseyin Yayman Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi
Olay çok sıcak, bilgiler çok taze, bu anlamda birçok iddia havada uçuşurken net bir şey söylemek zor. Başbakan'ın Amerika seyahati öncesi meydana gelen patlamanın zamanlaması çok önemli. Geçtiğimiz günlerde hem ABD'nin hem de Başbakan'ın Esed'i sert şekilde eleştirmesinden sonra yaşanan bu patlama kritik bir zamanda meydana geldi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)