BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSakakibara: BOJ piyasaları şaşırtabilir----

Sakakibara: BOJ piyasaları şaşırtabilir

Sakakibara: BOJ piyasaları şaşırtabilir
22 Aralık 2022 - 10:00 www.finansgundem.com

Eski Japonya Maliye Bakan Yardımcısı Eisuke Sakakibara, Japonya Merkez Bankası'nın para politikasını gelecek ay sıkılaştırmaya başlayarak piyasaları şaşırtabileceğini öngördü

1997-1999 döneminde Japonya Maliye Bakan Yardımcısı olarak görev yapan ve döviz kuru politikasından sorumlu olması nedeniyle "Mr Yen" lakabı ile anılan Eisuke Sakakibara, Japonya Merkez Bankası (BOJ)'un gelecek ay para politikasını sıkılaştırmaya başlayarak piyasaları bir kez daha şaşırtabileceğini söyledi.

Aoyama Gakuin Ünivesitesi'nde öğretim görevlisi olan Sakakibara, BOJ'un gelecek toplantısında 10 yıl vadeli Japon devlet tahvili için getiri sınırını bir kez daha yükseltebileceğini belirtirken, BOJ'un ultra güvercin duruşundan uzaklaşması halinde ABD doları karşısında 120 seviyesine toparlanabileceğini vurguladı.

Sakakibara, "BOJ, getiri bandını oldukça ciddi şekilde artırabilir" ifadelerini kullanırken, bandın nereye yükseltilebileceği konusunda spesifik bir tahminde bulunmadı.

USD/JPY şu sıralarda 131,90 seviyesinde.

Japonya büyüme tahminini yükseltti

 

Japonya o sektörde beklentisini düşürdü

 

Japonya tahvil ihraç edecek

 

Japonya 16 aydır ticaret açığı veriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)