BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSaied: Tunus iflasın eşiğinde diyen herkesle yüzleşeceğiz----

Saied: Tunus iflasın eşiğinde diyen herkesle yüzleşeceğiz

Saied: Tunus iflasın eşiğinde diyen herkesle yüzleşeceğiz
09 Eylül 2023 - 10:54 www.finansgundem.com

Ülkenin iflasın eşiğinde olmadığını belirten Tunus Cumhurbaşkanı, bu yönde haber yayınlayan herkesle yüzleşeceklerini söyledi. Saied, Merkez Bankası'nı bütçeye desteğe ve yurt dışından mali transferleri kontrol altına almaya çağırdı


Tunus Cumhurbaşkanı Kais Saied, Merkez Bankası'na yurt dışından sivil toplum kuruluşlarına yapılan mali transferleri denetim altına almaya ve devlet bütçesine destek vermeye çağırdı.

Said Merkez Bankası’nın genel merkezine dün yaptığı ziyarette, yurtdışından dolambaçlı yollarla aktarılan fonlardan yararlanan siyasi partilerin izinin sürülmesini talep ederek, bu partilerin uzantısı olan sivil toplum kuruluşlarının varlığından bahsetti.

Şarku’l Avsat’ın Londra merkezli Arap Dünyası Haber Ajansı’ndan (AWP) aktardığı habere göre Said, merkez bankasının devlet bütçesini desteklemesi için yasal metinlerin geliştirilmesi çağrısında bulunarak, devletin merkez bankasının fonlarından yararlanmasını istedi.

Said, Tunus’taki mevcut yasaların ticari bankaların çıkarı için çıkarıldığını, bunların sonuçta devletin ve halkın parası olduğunu söyledi.

"Merkez Bankası'nın bağımsızlığı devletten bağımsızlığı demek değil"

Said, Merkez Bankası’nın bağımsızlığının devletten bağımsızlığı anlamına gelmediğini ve politikalarının devletin politikalarıyla tutarlı olması gerektiğini belirtti. Merkez Bankası’ndaki yetkilileri, Tunuslulara ülkenin iflasın eşiğinde olmadığına dair güvence vermeye çağırdı ve Merkez Bankası’nın finans komitesini, ülkeyi şüpheli fonlardan arındırmak konusunda üzerine düşeni yapmamakla suçladı.

Said, “Finansal Analiz Komitesi, ülkeyi bilinmeyen şüpheli fonlardan arındırmak için üzerine düşeni yapmalı. Tunus, son on yılda buna teşebbüs eden ve etmekte olan herkesten temizlenmeli” dedi.

Said, Tunus kanunlarının, partilere yurtdışından fon transferini yasakladığını, "paranın yolsuz bir kaynaktan geldiğine ya da Tunus'a yasa dışı yollardan girdiğine dair mevcut deliller" bulunduğunu belirterek, yolsuzluğa son verilmesi çağrısında bulundu.

Said, “Her gün yolsuzluk şüpheleriyle ilgili davalar duyuyorum. Yolsuzluğa son vermeliyiz” dedi.

Ülkenin iflasın eşiğinde olmadığını vurgulayan Said, Tunus’un bu konuda haber yayınlayan herkesle yüzleşeceğinin altını çizdi.

Tunus Cumhurbaşkanı: Avrupa'nın sınır bekçisi olmayacağız

 

ABD’den Tunus’a buğday desteği

 

Tunus'ta Nahda Hareketi Lideri gözaltına alındı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Turabi09 Eylül 2023 11:49

    arap ideolojisi ülkeyi zaman içinde perişan etmiş sefalet yolsuzluk yoksulluktan başka en ufak faydası olmamış