BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTunus Cumhurbaşkanı: Avrupa'nın sınır bekçisi olmayacağız----

Tunus Cumhurbaşkanı: Avrupa'nın sınır bekçisi olmayacağız

Tunus Cumhurbaşkanı: Avrupa'nın sınır bekçisi olmayacağız
11 Haziran 2023 - 17:57 www.finansgundem.com

Tunus Cumhurbaşkanı Said, Avrupalı liderlerin ziyaretinden bir gün önce göçmenlere karşı Avrupa'nın sınır bekçisi olmayacağız açıklamasında bulundu

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, ülkesinin göç meselesinde Avrupa için bir sınır muhafızı olmayı kabul etmeyeceğini söyledi

Özellikle İtalya'ya geçmeye çalışan göçmenlerin ana çıkış noktası olan liman kenti Sfax'ta konuşan Cumhurbaşkanı, "Çözüm Tunus'un zararına olmayacak. Onların ülkelerine bekçilik yapamayız" ifadelerini kullandı.

Söz konusu açıklama, Akdeniz'i geçen göçmen sayısından endişe duyan Avrupalı liderlerin ziyaretinden sadece bir gün önce geldi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Tunus'un kamu maliyesinde bir krizle karşı karşıya olduğunu belirterek, bugün Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile yapacakları ziyarette yardım teklifinde bulunacaklarını belirtmişti.

Tunus'taki ekonomik krizin Avrupa'ya göçü artırması endişesi

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, geçtiğimiz cuma günü Tunus'un borçlarını "önemsiz" seviyeye indirerek, kredilerde temerrüde düşme olasılığının altını çizdi.

Avrupa ülkeleri bu durumun, bu yıl özellikle Tunus'tan olmak üzere Akdeniz ötesi göçte büyük bir artışa neden olmasından endişe ediyor. 

Ancak IMF kurtarma paketi, Said'in kredilerin kilidini açmak için gereken ekonomik reformları reddetmesi nedeniyle aylardır durmuş durumda. 

Said'in Şubat ayında Afrika Birliği'nin "ırkçı" olarak nitelendirdiği bir dil kullanarak Sahra altı göçmenlere yönelik bir baskı ilan etmesinin ardından Akdeniz'den geçişler artmıştı. (Euronews)

Tunus açıklarında 31 düzensiz göçmenin cesedine ulaşıldı

Tunus'tan İtalya'ya ulaşan göçmen sayısında artış

Dünya Bankasından Tunus'a 120 milyon dolarlık kredi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)