BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSahte oyla seçilen 'Lise kraliçesi' ve annesi tutuklandı----

Sahte oyla seçilen 'Lise kraliçesi' ve annesi tutuklandı

Sahte oyla seçilen 'Lise kraliçesi' ve annesi tutuklandı
16 Mart 2021 - 19:49 www.finansgundem.com

ABD'nin Florida eyaletinde, "Lise kraliçesi" seçiminde sahte oy kullandığı ortaya çıkan müdür yardımcısı ve kızı tutuklandı

ABD'nin Florida eyaletindeki bir müdür yardımcısının, okulların kullandığı bilgisayar sistemini hackleyerek kızının okuduğu lisenin kraliçe seçiminde sahte oy kullandığı ortaya çıktı.

KIZININ DA OLAYDA PARMAĞI OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Laura Rose Carroll'ın, 2020'de Tate Lisesi'nin eve dönüş kraliçesi (homecoming queen - mezunlar için yapılan etkinliklerde okulu temsil etmesi için seçilen öğrenci) olan 17 yaşındaki kızının da olayda parmağı olduğu tespit edilirken ikili tutuklandı.

ONLARCA SAHTE OY KULLANILDI

Olay Ekim 2020'deki seçimde onlarca sahte oyun kullanıldığının fark edilmesiyle patlak verdi. Bunun ardından bir soruşturma yürüten Florida Emniyet Teşkilatı'ndan (Florida Department of Law Enforcement - FDLE) özel ajanlar, söz konusu oyların 117'sinin aynı IP adresinden gönderildiğini keşfetti.

New York Post'un haberine göre IP adresinin izini süren yetkililer, Carroll ve kızı Emily Rose Grover'ın bilgisayarlarına ulaştı.

DİĞER ÖĞRENCİLERİN HESAPLARINA ERİŞİLİP, OY KULLANILDI

FDLE, Bellview İlköğretim Okulu'nun müdür yardımcısı Carroll'ın, Escambia Belediyesi'ndeki okulların ortak kullandığı bilgisayar sistemine giriş izni olduğunu, bunu kullanarak kızıyla bilgisayar ve cep telefonu üzerinden diğer öğrencilerin hesabına erişip oy kullandığını açıkladı.

Ayrıca 9 öğrenci ve bir öğretmen, Grover'ın daha önce annesinin hesabını kullanarak kendisi adına oy kullandıklarını söyleyip övündüğünü yetkililere bildirdi.

Escambia Belediyesi'ndeki okulların müfettişi Tim Smith, Carroll'ın işten uzaklaştırıldığını ifade ederken FDLE, Grover'ın okuldan atıldığını duyurdu.

KOMPLOYLA SUÇLANIYORLAR

Anne ve kız, elektronik cihaz kullanıcılarına karşı suç işleme, iletişim cihazlarının kanuna aykırı şekilde kullanımı, kişisel bilgilerin suç için kullanımı ve bu suçları işlemek için komplo kurmayla suçlanıyor.

Escambia Belediye Hapishanesi'ne konulan Carroll'ın kefaleti 8 bin 500 dolar (yaklaşık 65 bin TL) olarak belirlendi. Grover ise Escambia Bölgesi Çocuk Gözaltı Merkezi'ne yerleştirildi.

Trump Florida'da açıkladı! Yeni parti kuracak mı

 

ABD'de perakende satışlar beklentilerden fazla düştü

 

Rusya ile ABD arasında aşı savaşı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)