BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSahte denklik belgesiyle üniversite okuyanlara operasyon: 30 gözaltı----

Sahte denklik belgesiyle üniversite okuyanlara operasyon: 30 gözaltı

Sahte denklik belgesiyle üniversite okuyanlara operasyon: 30 gözaltı
06 Mart 2024 - 11:17 www.finansgundem.com

Sahte denklik belgesi hazırlatarak tıp, hukuk, eczacılık gibi bölümlere yerleştiği belirlenen 30 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da orta öğretimden mezun olduktan sonra yurt dışında eğitim görmüş gibi sahte denklik belgeleri hazırlatarak üniversitelerde yabancılara tanınan yüzde 10 kontenjanından faydalanıp tıp, hukuk, eczacılık gibi bölümlere yerleştirilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. 13 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 30 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı kişilerin Türkiye’de orta öğretim kurumlarından mezun oldukları halde, yurt dışında eğitim görmüş gibi yalan söyleyerek milli eğitim müdürlüklerinden sahte denklik belgesi temin edip üniversitelerin yabancı öğrenci kontenjanından faydalandığını belirledi.

Şüphelilerle ilgili çalışma başlatan polis, bu kişilerin temin ettikleri sahte belgelerle üniversitelerin tıp, hukuk, eczacılık gibi bölümlerinde eğitim gördüğünü tespit etti. Çalışmaların ardından İstanbul merkez olmak üzere Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Ağrı, Gaziantep, Tekirdağ, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Isparta, Mardin ve Şırnak’ta şüphelilere ait adreslere operasyon düzenlendi. Eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda sahte eğitim-öğretim denklik belgesi düzenlemek suretiyle, yüksek öğretim kurumlarına kayıt yaptırarak okuyan, mezun olan ve çalışan 30 şüpheli yakalandı. Şüpheliler işlemleri için emniyete götürüldü.

Kamu arazilerini sahte belgeyle satan çeteye darbe

 

'Göçmen kuşlar' operasyonu! Sahte belgelerle büyük vurgun...

 

Sahte belge kullananlara hem hapis cezası hem de vergi cezası verilmesi adil mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)