BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞahane Cuma izdihamı----

Şahane Cuma izdihamı

Şahane Cuma izdihamı
24 Kasım 2023 - 15:02 www.finansgundem.com

'Şahane Cuma' olarak adlandırılan indirimlerden yararlanmak isteyen İstanbul'daki vatandaşlar, AVM'lerin önünde erken saatlerden itibaren alışveriş yapma uzun bir kuyruk oluşturdu.

İstanbul Bayrampaşa’da bir alışveriş merkezinde indirimlerden yararlanmak isteyenler erken saatlerde yoğunluk oluşturdu.

Alışveriş merkezine gelenler kapıların açılmasını sıraya girerek bekledi. Kuyruktakiler alışveriş merkezine saat 10.00 itibariyle alınmaya başladı. İçeri girenler indirim yapan mağazalarda ürün alabilmek için birbiriyle yarıştı.

Ancak bazı vatandaşlar kapıların açılma saatinden önce AVM personellerine öncelik tanındığını öne sürdü.

Öncelik tanınan personellerin indirimli ürünleri adeta kapıştığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

“İnsanlar resmen birbirinin üstüne düşeceklerdi”

Alışveriş için AVM'ye gelen Alev Kaya, “İndirimler maalesef olmuyor, tabii ki AVM'ler, marketler hep indirim var diyorlar ama hiç de indirim diye birşey yok” dedi.

Alışveriş için bekleyen vatandaşlardan Ceren Çanakçı, “AVM'de inanılmaz derecede bir kalabalık ve yoğunluk yaşandı. Bir mont bakmaya gidelim dedik, zaten indirim de o kadar aman aman bir indirim değildi bana göre. Maksimum 700 liralık bir indirim sözkonusuydu ve insanlar bence mağdur oldular çünkü gerçekten inanılmaz bir kalabalık vardı. İnsanlar resmen birbirinin üstüne düşeceklerdi, o derece bir yoğunluk yaşandı. Arkadaşım da internetten stok bulamadığı için mağazaya girmek zorunda kaldı ve bayağı bir kargaşa yaşandı ve stokların hepsi de tükenmişti.” dedi.

“Algı sayesinde firmalar kazanıyor”

Bir saatten fazla kuyruk bekleyen Cevheri Yazıcı, “Fazlasıyla kalabalık ama gereksiz bir kalabalık bir hafta önce de geldim bu markaya fiyatların çoğunda bin lira üzerinden 100, 200 lira arasında oynattılar, şimdi de toplamda yüzde 20 indirim yaptılar. Yine aynı yere geldi bir fark yok. Algı sayesinde firmalar kazanıyor. İndirim yok aslında indirim varmış gibi oluyor, indirim var denilince benim de birşey alasım geliyor. Bugün de öyle bir gün. Bir saatten fazla kuyruk bekledim, saçmaydı, değmedi, çok gereksizdi.” dedi. 

İndirim günlerinde sahte sitelere dikkat!

 

Ticaret Bakanlığı'ndan kasım indirimlerine karşı uyarı

 

"Şahane" gibi adlarla yapılan indirimlere dikkat!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)