BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSağlık kentimiz kuruluyor----

Sağlık kentimiz kuruluyor

Sağlık kentimiz kuruluyor
10 Nisan 2013 - 09:54 www.finansgundem.com

Sağlık kentinde sona yaklaşıldı, İçersinde otel ve AVM'de olacak...

Toplam bin 584 yatak kapasiteli Türkiye'nin ilk sağlık kenti, Türk- İtalyan özel sektör iş ortaklığı ile Kayseri'de kuruluyor. 2014 yılında hizmete açılacak otel ve AVM'li merkez için 792 milyon lira harcanacak. Dünya Gazetesinden Mahmut Sabah'ın haberine göre Temeli 2011 yılı eylül ayında Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından atılan Türkiye'nin ilk 'sağlık kenti' 2014 yılı sonbaharında kapılarını halka açıyor. Benzerlerine Avusturya, İngiltere, Kanada gibi Batı ülkelerinde rastlanan ve Türkiye için bir 'ilk' olacağı ifade edilen 'sağlık kenti' özel sektör tarafından hayata geçiriliyor. Proje ile kamunun yatırım ihtiyacının karşılanmasında bir finansman modeli olarak benimsenen,'Kamu Özel Ortaklığı' (Public Private Partnership-PPP) modeli uygulanacak. Konum alanı içinde modern bir otelle, alışveriş merkezinin de yer alacağı sağlık kenti' için 84 milyon lirası hizmet yatırımı olmak üzere 792 milyon lira harcanacak. Proje Türk, YDA İnşaat ve İtalyan İNSO Sistemi Per Le Infrastrutture Sociali S.P.A. ortaklığı tarafından Kayseri Kuzey Çevre Yolu kenarındaki 1.2 milyon metrekarelik alan üzerinde kuruluyor. Bu ilk kampus hastanesi, işlevini belirli bir süre için Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı gözetiminde yerine getirecek, sonra kiraya verilecek. Kampusun aynı zamanda başta tıbbi destekler olmak üzere her türlü destek hizmeti 25 yıl boyunca özel sektör tarafından sağlanacak. Tıbbi hizmetler ise mevcut devlet hastanelerinde olduğu gibi bakanlık tarafından verilmeye devam edecek. Değişik işlevli 20'den fazla tıbbi servisi bünyesinde toplayacak bin 283 yataklı Ana Hastane, 200 yataklı Rehabilitasyon Hastanesi ve 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi kampus konum alanının 700 bin metrekarelik bölümünde, hasta yakınlarının yararlanacağı alanlar ise 500 bin metrekaresinde inşa ediliyor.
Kompleksin açık bölümlerinde kapsamlı yeşil alanlarla, fıskiyeli süs havuzları yer alacak. Hastalar bir noktadan diğer bir noktaya yürüyen bantlar ve merdivenlerle ulaşacak. Binalarla bölümler arasındaki ulaşım 'golf' araçlarıyla sağlanacak. Hastalar tek kişilik plazmalı, duşlu, tuvaletli lüks odalarda tedavi olacak, refakatçiler için ise aynı konfora sahip ayrı bölümler bulunacak.
Kağıtsız ve filmsiz ortamda hizmet
Sağlık kenti, kağıtsız ve filmsiz ortamda hizmet verecek. Hastalar ellerinde hasta takip dosyaları ile sıra beklemeyecek; doktorlar hastaları kendilerine muayene olmadan önce hastaların geçmiş muayene bilgileri de dahil olmak üzere tüm bilgilere elektronik arşiv sayesinde sahip olabilecekler. Tüm test, muayene sonuçları, röntgenler, hastalara dijital olarak  verilebilecek.
Doktor odaları muayenehanelerin içinde yer alacak, böylelikle hastanın doktoru bekleme süresi azalmış olacak. Doktorların kampus içersinde hızlı ulaşımını sağlamak amacıyla, kullanıcısının nereye gideceğini vücut hareketlerinden anlayan, 20 kilometre hıza sahip, pille çalışan 'ginger' araçları kullanılacak. Ana Hastanenin terasında helikopter iniş kalkışlarına uygun bir pist yer alacak. Helikopterle getirilen hastalar terastan direkt ameliyathane veya yoğun bakım odalarına alınabilecek. Hastanede gerektiğinde kullanılmak üzere üst düzey devlet adamları için tam teşekküllü VIP odaları bulunacak.
Sağlık tesisleri çevre kentlerin de ilgi odağı
İleri teknoloji kullanıldı Ticaret ve sanayi şehri olarak tanınan, ancak son yıllarda sağlık alanında atak yaparak, yapılan yatırımlarla bölgenin sağlık üssü konumuna gelen Kayseri'ye çevre illerden yılda 3 milyon hasta, bir o kadar da hasta yakını geliyor. Kayseri'de halen 13'ü kamuya, 16'sı özel sektöre ait olmak üzere, 29 hastane var. Bu hastanelerde toplam yatak sayısı 4 bin. 'Sağlık kenti'nin devreye girmesiyle toplam yatak kapasitesi 5 bin 582'ye çıkacak. Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Tıp Fakültesi'nin yanı sıra, özel sektörün de teknoloji donanımlı hastane ve poliklinik yatırımlarına yönelmesi, Kayseri'yi bulunduğu bölgedeki illerin de ilgi odağı haline getirdi. Kentteki sağlık kurumlarına tedavi için başvuruda bulunanların sayısı 10 milyonun üzerine çıktı.
Kayseri Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreteri Prof.Dr. Ahmet Gödekmerdan:
Kayseri Entegre Sağlık kampusu, diğer adıyla 'sağlık kenti' ileri teknoloji kullanılarak, kamu-özel sektör ortaklığı ile inşa ediliyor.İnşaat çalışmaları dahil, kampusla ilgili her türlü faaliyet bakanlık tarafından yürütüldü.
İleri teknoloji kullanılarak inşa edilen kampus aynı zamanda geniş yeşil alanları, çevreye duyarlı modern ve çağdaş yapısı ile de bir ilk olma özelliği taşıyacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)