BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSağlık çalışanlarından şiddet protestosu----

Sağlık çalışanlarından şiddet protestosu

Sağlık çalışanlarından şiddet protestosu
17 Nisan 2013 - 11:54 www.finansgundem.com

Bazı sağlık çalışanları geçen yıl 17 Nisan'da öldürülen arkadaşları ve sağlıkta şiddeti protesto etmek için iş bıraktılar

Bazı sağlık çalışanları, şiddeti protesto için bugün iş bıraktı.
İstanbul'da sağlık çalışanları, İstanbul Üniversite Tıp Fakültesi önünde toplanıp öğle saatlerinde İl Sağlık Müdürlüğü'ne yürüyecek ve bir basın açıklaması yapacak.
Eylem için özellikle bugün seçildi; Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı 30 yaşındaki Dr. Ersin Arslan 17 Nisan 2012 günü Gaziantep'te 17 yaşındaki hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.
Dr. Ersin Arslan'ı bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki M.G.'nin ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılandığı dava Gaziantep 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.
17 Nisan'ı sağlık çalışanları için yas günü ilan ettiklerini kaydeden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci dün yaptığı açıklamada, "Dr. Ersin Arslan’ın ölümün birinci yılında sağlık şehidimizi anmak ve sağlıkta şiddete dikkat çekmek için 17 Nisan’ı Yas Günü İlan ettik. 17 Nisan’da tüm kurumlarda siyah kokart veya kurdele takarak hizmet üreteceğiz, sağlıkta şiddeti protesto edeceğiz" demişti.
Sağlık kuruluşlarında bu protestoyu toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla da gerçekleştireceklerini kaydeden Kahveci, "Sağlıkta şiddete yönelik ciddi çözümler üretilmedi. Aradan bir yıl geçti ama o günden bugüne değişen bir şey yok. Sağlıkta şiddet tüm hızıyla devam ediyor. Hamile doktorlar şiddet uğruyor. Hemşireler saçlarında sürüklenip yoğun bakımlık oluyor. 112 çalışanlarına saldırıyorlar. Tepkimiz aynı zamanda bu bir yıllık süreçte de çözüm noktasında ciddi adımlar atılmamasınadır" şeklinde konuşmuştu.
SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Bu arada Sağlık Bakanlığı, sağlık kuruluşlarında iş bırakma eylemi yapılacağından "sağlıkta grev var, doktora gitmeyin" başlıklı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını, çalışanların görevlerini sürdürdüğünü bildirdi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında bugün tüm sağlık kuruluşlarında iş bırakma eylemi yapılacağı ve doktorların hasta muayene etmeyeceği şeklinde haberlerin yer aldığı belirtildi.
Sağlık personelinin, vatandaşların sağlığını korumayı ilke edindiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Personelimiz, yaşam hakkının kutsallığını savunarak, zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin görevlerini yerine getirmektedir. Bu sebeple medyada 'bugün hasta olmayın', 'sağlıkta grev var, doktora gitmeyin' başlıkları ile duyurulan haberler gerçeği yansıtmamakta, fedakar sağlık çalışanlarımız dün olduğu gibi bugün de görevlerini sürdürmektedir.''
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)