BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSağlığınızla ilgili bu 5 konuyu gözardı etmeyin----

Sağlığınızla ilgili bu 5 konuyu gözardı etmeyin

Sağlığınızla ilgili bu 5 konuyu gözardı etmeyin
30 Ekim 2016 - 13:38 www.finansgundem.com

Dr. Mehmet Öz, tehlikeli hastalıklara dönüşme riski olan sorunları sıraladı. İşte Öz’ün Hürriyet’teki o yazısı...

Yaşımız ilerledikçe sağlık problemlerimiz de çoğalıyor. Eğer göz ardı ettiğiniz, ufak gibi görünen sorunlarınız varsa, bunların zamanla ilerleyip tehlikeli hastalıklara dönüşme riski bulunduğunu unutmayın. Bu sorunların neler olabileceğine bir bakalım.

TANSİYON

Kalp hastalığı dünyada bir numaralı ölüm nedeni. Yüksek tansiyon ise sağlığa olumsuz katkıda bulunan en büyük etmenlerden biri. Sorun şu ki, yüksek tansiyon, organlara zarar verdikten sonra kendini gösteren sinsi bir hastalıktır. Neyse ki, hem tansiyonunuzu ölçmek hem de bunları doktor randevunuzda beraberinizde götürmek oldukça kolay. Eğer tansiyonunuzu bilmiyorsanız veya son bir sene içinde ölçmediyseniz ölçtürmek için bir randevu almanın zamanı gelmiş demektir.

OTURMAK

Oturmak bir sağlık problemi gibi görünmeyebilir. Tabii bu ne kadar oturduğunuza göre değişir! Televizyon izlerken, işten eve araba kullanırken, masa başında çalışırken bu süreyi çok daha fazla uzatıyoruz. Bütün gün oturmak sizi birçok hastalık riskine sokar ve hatta ölüm riskinizi bile artırabilir. Belli aralıklarla kalkıp yürüyerek oturmaya ara vermelisiniz.

SUSUZLUK

Açlığın tersine susuzluk hemen kendini belli etmez, gizlice yanaşır. Özellikle havaların daha sıcak olduğu aylarda kaybettiğiniz suyu yerine koymazsanız, vücudunuz susuz kalabilir. Soğuk aylarda bile kahvaltıda bir fincan sıcak kahveyle güne başlayıp günün geri kalanında sıvı almayı unutabiliyoruz. Dehidrasyon yani susuzluk, zamanla böbreklerinize zarar verebilir, yorgun hissetmenize ve baş ağrılarına sebep olabilir. İleri seviye dehidrasyon, tıbbi bir acil durumdur. İdrarınızın rengini kontrol ederek açık sarı olmasına dikkat etmelisiniz.

KOLONOSKOPİ

Kolon kanseri, kadınlarda üçüncü en yaygın ölüm nedenidir ancak insanların çoğu kolonoskopiden kaçıyor. Aslında kolon kanseri büyük ölçüde önlenebilir, bunun için de erken tanı gerekir. Neyse ki birkaç tane görüntüleme yöntemi bulunmakta ve kolonoskopi bunlardan yalnızca biri. Eğer kontrolünüzü erteliyorsanız, doktorunuzla konuşarak başka bir görüntüleme yöntemi olup olmadığını sorabilirsiniz. Bunu yapmak hayatınızı kurtarabilir.

DEPRESYON

Depresyon hakkındaki en        korkutucu şeylerden biri de    çoğu zaman teşhis konulamaması. Bunun nedeni, insanların semptomları yeterince önemli görmüyor veya ifade edemiyor olması. Depresyon, mutsuzluğun yanı sıra konsantrasyon bozukluğu, yorgunluk, uyku ve iştah problemleri gibi birçok belirtiyi beraberinde getirebilir. İlaç ve terapi kombinasyonunun, depresyon tanısı konan birçok insana çok iyi geldiği görülmüştür. Eğer depresif ruh hali içinde bulunduğunuzu fark ediyorsanız, doktorunuza danışmalısınız. Sizi değerlendirebilir ve semptomlarınızı nasıl ifade edebileceğiniz konusunda yardımcı olabilir.
MEHMET ÖZ - HÜRRİYET

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)