BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi"Sadece kemer sıkma ile İtalya ölür"----

"Sadece kemer sıkma ile İtalya ölür"

Sadece kemer sıkma ile İtalya ölür
29 Nisan 2013 - 17:20 www.finansgundem.com

İtalya'nın yeni başbakanı Enrico Letta kemer sıkma politikalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İtalya'nın yeni başbakanı Letta İtalya'nın vergi yükünün azaltılması gerektiğini, sadece kemer sıkma ile ülkenin öleceğini söyledi. Letta'nın ilk icraatı bakanların maaşlarını azaltmak olacak
İtalya'da dün başa gelen Enrico Letta bugün güven oyu isterken yaptığı konuşmada İtalya ve Avrupa olağanüstü durum ile karşı karşıya olduğunun altını çizdi.
"Sınırlarımın ve sorumlulukarımın bilincindeyim" diyen Letta, Avrupa, büyüme için bir motor haline gelmesi gerektiğini, Avrupa'nın, güven krizi ile karşı karşıya olduğunu belirtti.
Avrupa bütçe limitlerine bağlı olmaya devam ettiklerini dile getiren çiçeği burnunda başbakan, "Avrupa'ya bağlılığımızı ortaya koymak için bu hafta brüksel, paris ve berlin'i ziyaret edeceğim" dedi.
Son dönemin en tazı konusu olan kemer sıkma ve büyüme ile ilgili olarak ise İtalya sadece kemer sıkma politikaları uygular ise öleceğini kaydeden Letta İtalya'da büyüme politikalarının bekleyemeyeceğini, Monti hükümeti büyüme için zemini oluşturduğunu ve İtalya, kamu finansmanını kontrol altında tutmaya bağlı olduğunu söyledi.
İtalya Başbakanı Letta, İtalya'da vergi yükübün özelliklede istihdam ve gençler üzerinde vergi yükleri azaltılması gerektiğini belirtirken planlanmış KDV artırımlarını durdurmak istediklerini dile getirdi.
Letta, "adalet sistemini güçlendirmek, yolsuzlukla savaş toparlanmaya yardım edecek" derken hükümetin, işsizliği azaltmak için tedbirler bulmak üzere sendikalarla birlikte çalışacağını, refahı güçlendirecek bir asgari ücret düşündüklerini açıkladı.
İtalya Başbakanı ilk iş olarak da bakanların maaşlarını indireceklerini söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)