BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSabancı çiftinin geçirdiği kazada beş saatlik mücadele----

Sabancı çiftinin geçirdiği kazada beş saatlik mücadele

Sabancı çiftinin geçirdiği kazada beş saatlik mücadele
26 Ağustos 2023 - 10:05 www.finansgundem.com

Eşi ve çocukları ile birlikte yat tatiline giden Ali Sabancı’nın bot ile kayalıklara çarptığı kazanın ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Doktorların Ali Sabancı'yı yaşatmak için beş saatlik mücadele verdiği anlaşıldı.

Yunanistan’ın Leros Adası’na eşi ve çocukları ile birlikte yat tatiline giden Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı'nın bot ile kayalıklara çarptığı kazanın detayları ortaya çıkmaya başladı.

Dün akşam saat 21.30 sıralarında Yunanistan’ın Leros Adası'nın Katsadia bölgesindeki bir restorana gitmek için bota binen Ali Sabancı ve ailesinin kazasını Aigaio TV muhabiri Nikos Ignatidis, yapımcı Nikos Evaggelato’ya ‘Live News’ programında anlattı.

Sözcü'den Yaşar Anter'in haberine göre, Ali Sabancı'nın bir Leros tutkunu olduğunu ve her yıl adaya geldiği belirtilirken, Ignatidis, Leros Hastanesi’ndeki doktorların Sabancı'yı hayatta tutmak için 5 saat boyunca mücadele ettiğini ifade etti.

“AŞIRI GÜVENDEN DOLAYI…”

Lamireport.gr haber sitesinin okuyucularına duyurduğu haberde, gazeteci Ignatidis açıklamasında, “Dün saat 21.30’da Katsadia’ya bir restorana gitmek üzere Makronisi’deki lüks yatını demirlemişti. Bu, Sabancı'nın birçok kez gittiği bir rota ve belki de aşırı güvenden dolayı, olmasını beklemediğiniz bir kaza meydana geldi. Kazadan sonra  Sahil Güvenlik botu hemen harekete geçti. Sabancı’yı 5 saatlik personel mücadelesi sonunda hayatta tutmayı başardılar” dedi.

“25 MİL HIZLA GİDİYORLARDI”

Ignatidis kaza anında sürat teknesinin hızının 25 deniz mili olduğunun tahmin edildiğini, bu nedenle çarpışmanın ölümcül olmadığını söyledi.

"AMELİYAT SABAHA KADAR SÜRDÜ"

Ali Sabancı’nın deniz kazasında ağır yaralanması nedeniyle Leros Devlet Hastanesi’nde Perşembe gecesi yaşanan anları, hastane başhekimi Nikos Charalambis Yunan medyasına anlattı.

Nikos Charalambis, iefimerida.gr haber sitesine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

* “Saat 21.30 sıralarında Lipsi’de meydana gelen deniz kazasıyla ilgili Liman Başkanlığı’ndan bilgi aldım. Bir saat içinde bize bir kadın ve ağır yaralı bir adam getirdiler. Kadın ilk bakışta daha ağır yaralı görünüyordu. Ancak gerekli tetkikler sırasında ve tomografi incelemesi sonrasında vücudunda yaralar bulunan adamın durumunun daha ağır olduğunu tespit ettik. Kayalara çarpması nedeniyle teknenin direksiyonuna çarpmış gibi görünüyor.

“7 SAATLİK BÜYÜK OPERASYON…

* Ameliyata saat 22.30’da başladılar ve sabah 5.30’da bitirdiler. 7 saatlik bir ameliyattan bahsediyoruz. Bir ara hastaneye Türkiye’den doktorlar da geldi ama protokol gereği yardım etmelerine izin veremedik. Türk doktorlar bunu fark etti ve herhangi bir sorun yaratmadı. 54 yaşındaki Ali Sabancı, sabah saatlerinde tedavi için Türkiye’ye götürüldü. Eşine de aynı prosedür uygulandı.”

“SAĞLIK DURUMLARI İYİYE GİDİYOR”

Esas Holding’den yapılan açıklamada “Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın 24 Ağustos 2023 tarihinde geçirdiği deniz kazasının ardından tedavileri devam etmekte olup, sağlık durumları iyiye gitmektedir. Gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verilmeye devam edilecektir” denildi.

İSTANBUL’DA TEDAVİLERİ DEVAM EDİYOR

Sabancı çifti, deniz yoluyla Muğla’nın Bodrum ilçesine getirilmişti. İlk müdahalenin ardından Sağlık Bakanlığı’nın ambulans uçağıyla alınarak İstanbul’daki Amerikan Hastanesi’ne sevk edilen Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı’nın tedavisi sürüyor…

AKŞENER’DEN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı’nın sağlık durumları hakkında bilgi almak için, Sabancı ve Doğan ailelerini telefonla arayıp, geçmiş olsun dileklerini ilettiği bildirildi.

Ali Sabancı ve eşi Vuslat Sabancı denizde kaza geçirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)