BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAli Sabancı ve eşi Vuslat Sabancı denizde kaza geçirdi----

Ali Sabancı ve eşi Vuslat Sabancı denizde kaza geçirdi

Ali Sabancı ve eşi Vuslat Sabancı denizde kaza geçirdi
25 Ağustos 2023 - 11:19 www.finansgundem.com

Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, dün Yunanistan'ın Leros adası açıklarında botla kayalıklara çarptı. Ünlü çift, ağır yaralandı.

Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, tatil için gittikleri Yunanistan’da kaza geçirdi.

Edinilen bilgiye göre Leros adası açıklarında demirli teknelerinden akşam yemeği için zodyak botla kıyıdaki bir restorana giden iki kayalıklara çarptı. Yaralanan çift adadaki hastaneye kaldırıldı.

Ağır yaralanan Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı önce Bodrum’a sonra İstanbul’a nakledildi.

ALİ SABANCI ENTÜBE, VUSLAT SABANCI'NIN DURUMU İYİYE GİDİYOR

Entübe edilen Ali Sabancı’nın durumunun ağır olduğu, eşinin ise hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Zodyak botun camlarının kırıldığı ve Vuslat Doğan Sabancı’nın yüzünün yara aldığı belirtildi.

Kaza sırasında çiftin çocukları Şevket Emrecan ve Kaan Ali de yanlarındaydı, iki isim kazadan hemen önce denize atlayarak yara almadan kurtuldu.

Ali Sabancı Leros’ta bulunan bir hastanede İstanbul’dan getirilen özel bir ekip tarafından ameliyat edilip entübe edildi.

İç organlarında hasar olan Sabancı çifti, Bodrum’a getirildi. İlk müdahalenin ardından çift, deniz ambulansı ile Turgutreis Marina’ya getirildi.

Sağlık ekiplerince karşılanan Ali Sabancı, Bodrum Turgutreis Limanı’ndan hava ambulansı ile İstanbul’a, Amerikan Hastanesi’ne sevk edildi. Bodrum’da tedavi altına alınan Vuslat Doğan Sabancı da daha sonra İstanbul’a sevk edildi.

YUNAN MEDYASI İSİM VERMEDİ

Yunan medyasında yer alan haberlerde, üç yabancıyı taşıyan bir teknenin kaza yaptığı ve yolcuların yaralandığı belirtildi.

Malta bandıralı teknenin kaza yapmasından sonra yaralılardan ikisinin ilk yardım botuyla diğerinin ise Yunan Sahil Güvenlik ekipleriyle Leros Hastanesi’ne nakledildiği belirtildi.

Haberlerde ayrıca Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin yanı sıra çok sayıda gönüllünün de Sabancı ailesine yardım için harekete geçtiği belirtildi.

Haberde, “Kazanın ilk anından itibaren Sahil  Güvenlik ekipleri hızlıca harekete geçti” denildi.

ESAS HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA
 
Esas Holding'den Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın geçirdiği kazaya ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, 24 Ağustos 2023 tarihinde tatilleri sırasında bir deniz kazası geçirmiştir. Tedavileri devam etmekte olup sağlık durumları takip edilmektedir. Gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir."

Doğan Holding de benzer bir açıklama yaptı: “Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı ve eşi Ali Sabancı, 24 Ağustos 2023 tarihinde tatilleri sırasında bir deniz kazası geçirmiştir. Tedavileri devam etmekte olup, sağlık durumları takip edilmektedir. Gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir.”

BAKAN KOCA BİLGİ VERDİ

Sağlık Bakanı Fahretin Koca, Sabancı çiftinin sağlık durumuyla ilgili şu bilgiyi verdi:

“İş dünyasının ileri gelen isimlerinden Sn. Ali Sabancı, eşi Sn. Vuslat Doğan Sabancı ile ağır bir deniz kazası geçirmiş, kazada yaralanan Ali Bey ilk müdahalenin ardından ambulans uçakla İstanbul'a sevk edilmiş; genel durumu iyi olan eşinin de ambulans uçakla İstanbul'a sevki planlanmıştır. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.”

YUNAN MAKAMLARINDAN AÇIKLAMA

Yunanistan Sahil Güvenliği de kazayla ilgili açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi:

“Leros ve Lipsi Liman Başkanlıkları dün akşam Birleşik Arama ve Kurtarma Koordinasyon Merkezi tarafından, güneydeki bölgede, içinde altı yabancının (4 Türk vatandaşı, 1 Güney Afrika vatandaşı ve 1 İngiltere vatandaşı) bulunduğu Malta bandıralı E/P-T/R yüksek hızlı deniz taşıtının bir kayayla çarpışması ve bunun sonucunda iki kişinin ağır, bir kişinin de hafif yaralanmasıyla sonuçlanan bir olay hakkında bilgilendirildi.

İki devriye teknesi kaza bölgesine intikal etti ve yaralılara yardımcı oldu. Yaralılar, Leros Hastanesine götürüldü ve tedavi altına alındı. Hastaneye götürülen kişilerden dördü tıbbi tedavilerinin ardından aynı gün taburcu edilirken, Türk vatandaşı olan bir erkek ve bir kadın Türk bandıralı özel bir yüzer ambulansla Türkiye’ye nakledildi. Leros Liman Başkanlığı tarafından bir ön soruşturma yürütülürken, Malta bandıralı E/G-T/R deniz taşıtı Leros Valiliği’ne devredildi.” 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)