BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemS-400 hava savunma sisteminin teslimatı başladı----

S-400 hava savunma sisteminin teslimatı başladı

S-400 hava savunma sisteminin teslimatı başladı
12 Temmuz 2019 - 10:44 www.finansgundem.com

Milli Savunma Bakanlığı, S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı'na intikalinin bugünden itibaren başladığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin hava ve füze savunma ihtiyacının karşılanmasına yönelik S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin tedarik sözleşmesinin 11 Nisan 2017’de imzalandığı belirtildi.

Açıklamada, "Sözleşme kapsamında S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı / Ankara’ya intikali 12 Temmuz 2019 tarihinden itibaren başlamıştır" ifadesine yer verildi.

S-400'ün ilk parçaları bu uçakla getirildi.

RUSYA TÜRKİYE'YE S-400 FÜZE SİSTEMİ SEVKIYATININ BAŞLADIĞINI DOĞRULADI

Rusya'nın Askeri-Teknik İşbirliği Federal Hizmet Birimi Türkiye'ye S-400 füze sistemi sevkiyatının başladığını ve sevkiyatların kararlaştırılan program uyarınca devam edeceğini doğruladı. Açıklama RIA haber ajansında yer aldı.

SAVUNMA SANAYİ BAŞKANI DEMİR'DEN TESLİMAT AÇIKLAMASI

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, S-400’lerin teslimatına ilişkin yaptığı açıklamada, “Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi kapsamında Başkanlığımız ile Rosoboronexport/Rusya Federasyonu arasında imzalanmış olan sözleşme kapsamında S-400 sistemi teslimatının ilk aşaması bugün Ankara’ya inen ilk uçakla başlatılmıştır. Sisteme ait parçaların teslimatlarına önümüzdeki günlerde devam edilecek, sistem bütünüyle hazır olduktan sonra ilgili makamların belirleyeceği şekilde kullanımına başlanacaktır” ifadelerine yer verdi.

ÇAVUŞOĞLU: SÜREÇ SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, teslimatla ilgili ilk değerlendirmesini canlı yayında yaptı. Çavuşoğlu, "Herhangi bir sıkıntı yok. Süreç bundan sonra da sağlıklı bir şekilde devam edecek" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)