BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinRyan Reynolds’dan Hollywood usulü yatırım stratejisi----

Ryan Reynolds’dan Hollywood usulü yatırım stratejisi

Ryan Reynolds’dan Hollywood usulü yatırım stratejisi
18 Nisan 2023 - 15:29 www.finansgundem.com

Deadpool film serisiyle tüm dünyada ünlenen Hollywood yıldızı Ryan Reynolds yatırım sırlarını açıkladı. Ortağı olduğu şirketlere marka yüzü olarak değer kattığını belirten Reynolds yaptığı işi ‘duygusal yatırım’ olarak tanımlıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü Hollywood yıldızı Ryan Reynolds yatırım dünyasındaki başarılarıyla da tanınır hale geldi. Yalnızca bir ay öncesinde Alman telekomünikasyon şirketi T-Mobile, Amerikan menşeili Mint Mobile’ı 1,35 milyar dolara satın almıştı. Raynolds satın alım öncesinde Mint Mobile’ın %25’ine sahipti.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Marvel karakteri ‘Deadpool’un sinema filmleriyle birlikte dünya çapında ünlenen Hollywood yıldızı, aynı zamanda yatırımcı kimliği ile de tanınıyor. 46 yaşındaki Kanadalı aktör CNBC’deki röportajında yatırım dünyasında kendine biçtiği role ilişkin açıklamalarda bulundu.

Finansal teknolojiler alanında hiçbir şey bilmediğini itiraf eden Reynolds, Kanadalı ödeme sistemleri şirketi Nuvei’ye yatırım yaptığını açıkladı. “Tanrıya şükür şirketi ben yönetmiyorum” diyen Hollywood yıldızı fintek firmasına olan yatırımını markaya getirebildiği değer üzerinden açıkladı.

Çeşitlendirilmiş portföyündeki diğer şirketleri de hatırlatan Reynolds, “Bir cin şirketine, bir kablosuz internet şirketine ve bir Galler futbol kulübüne yaptığım yatırımlara bakarsanız, bu sektörlerin gerçekten birlikte hiç uyumlu olmadığını görürsünüz. Ama ben o şirketlere girdiğimde hepsinin güçlü marka temelleri vardı” dedi.

Reynolds'un yatırım stratejisi ‘Maximum Effort’ pazarlama ajansı tarafından oluşturulan kampanyalar aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Hollywood yıldızı yatırım yaptığı şirketlerin ekrandaki yüzü haline geliyor. Reynolds Mint Mobile için de markanın bir dizi reklamında rol aldı.

Hollywood yıldızı, “Benim işim hikaye anlatmak. Bana kalırsa Maximum Effort’taki işimiz finansal yatırım değil, daha çok duygusal yatırım olarak tanımlanacaktır” dedi.

Nuvei işletmeden tüketiciye değil işletmeden işletmeye (B2B) ürün satılan bir şirket yapısına sahip. Ancak Reynolds yine de değer üretebilme konusunda fırsatlar olduğunu belirtiyor.

Reynolds, “Gezegendeki en başarılı B2B şirketlerinin hepsinin anlatacak bir hikayesi var. Bana kalırsa bütün olay yaratıcılıkla alakalı. İşin finansal yatırımlar tarafına gelindiğinde ben bir büyücü değilim. Duygusal yatırım kısmında ise, işte bu bölüm benim en çok eğlendiğim kısım oluyor” dedi.

Hollywood yıldızı bu stratejinin cömert bir şekilde karşılığını da aldı. Mint Mobile satışından 300 milyon dolardan fazla para kazanabildiği belirtilen Reynolds ortağı olduğu cin firması Aviation American’ı 2020'de Diageo'ya yaklaşık 610 milyon dolara sattı.

İngiliz ilaç devinden 2 milyar dolarlık satın alma

 

10. World Ecommerce Forum'una az kaldı

 

Danışmanlık devi 3 bin kişiyi işten çıkaracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)