BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da halkı korku sardı----

Rusya'da halkı korku sardı

Rusya'da halkı korku sardı
31 Ocak 2019 - 09:12 www.finansgundem.com

Rusya'da halkın yarısından fazlası ülkeye saldırı olacağını düşünüyor

Rusya'da halkın yarıdan fazlası, başka ülkelerden gelebilecek askeri bir saldırı riskinin "gerçek olduğu" kanısında. Levada Center'ın araştırması, diğer yandan halkın Rus ordusuna duyduğu güvenin "rekor seviyede" olduğunu ortaya koydu.

Araştırma kuruluşunun Aralık 2018'de gerçekleştirdiği ankette, "düşman ülkelerin Rusya'ya karşı savaş açabileceğini" düşünenlerin oranı yüzde 56 çıktı.

Katılımcıların yüzde 39'u ise böyle bir tehdidin varlığını reddediyor.

Ruslar arasında savaş korkusu 2014'te Kırım'ın Ukrayna'dan alınarak Rusya topraklarına katılması sonrası arttı. Levada'nın 2015'teki anketinde bu oran yüzde 68'di.

Bir tehdit ya da saldırı durumundan Rus ordusunun ülkeyi savunma gücüne sahip olduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 88.

Söz konusu anketin tarihinde bu oran bir rekor niteliğinde.

Levada Center analistleri Rusya vatandaşları arasında savaş tehdidine inancın bu kadar yüksek çıkmasını, ülkenin Batı karşısındaki izole pozisyonuna bağlıyor.

Konuyu haberleştiren RBC gazetesinin görüşüne başvurduğu siyaset bilimci Mihail Vinogradov ise devlete bağlı medyanın dünyadaki bütün gelişmeleri "Rusya odaklı" değerlendirme alışkanlığının halkın bakış açısı üzerinde etkide bulunduğuna dikkat çekti.

Bir başka araştırma kuruluşu FOM'un Nisan ayında gerçekleştirdiği anket halkın yüzde 47'sinin NATO ülkelerinden Rusya'ya karşı bir askeri tehdit gelebileceğini düşündüğünü göstermişti.

Ankete göre, bir dünya savaşının çıkabileceğini düşünenlerin yüzde 17'si bu savaşta nükleer bomba kullanılmasının olası olduğu görüşündeydi.(Turkrus)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)