BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'nın petrol üretimi beklentilerin altında kaldı----

Rusya'nın petrol üretimi beklentilerin altında kaldı

Rusya'nın petrol üretimi beklentilerin altında kaldı
02 Mart 2022 - 09:24 www.finansgundem.com

Rusya'nın petrol üretimi Şubat ayında arttı, ancak hedefi yakalayamadı.

Rusya'nın petrol üretimi Şubat ayında günlük ortalamada 11 milyon varilin üzerine çıktı. Ocak ayında 11 milyon varil/gün olan üretim Şubat ayında 11,06 milyon varil/gün oldu. Ancak OPEC+ tarafından verilen kotalardaki 11,3 milyon varil/gün hedefinin çok gerisinde kaldı.

Interfax verilerine göre Şubat ayının tamamında 42,23 milyon ton üretim yapıldı. Ocak ayında üretim 46,53 milyon ton olmuştu.

Şubat ayında Rusya'nın BDT dışına petrol ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,7 artarak 36,99 milyon tona yükseldi.

Ülkenin üretim hedefini karşılayamaması, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından 2014'ten bu yana en yüksek seviyeye çıkan ham petrol fiyatları ile zaten sıkışmış olan pazara daha fazla baskı yapıyor.

OPEC Genel Sekreteri Mohammad Barkindo, ittifakın bugün yapılacak ve Nisan ayı üretimine ilişkin karar alınacak toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefikleri arasındaki anlaşmanın devam edeceğini söyledi.

OPEC+ şimdiye kadar piyasaya her ay ilave 400.000 varil ekleme politikasında bir değişiklik olmadığının sinyalini verdi.

Petrolün fiyat artışında ivme yükseldi

 

Brent petrolün varil fiyatı 110 doları aştı

 

Biden’ın elini petrol fiyatları mı bağlıyor?

 

Petrol 125 doları görür mü?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)