BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'nın enflasyonunda son bir yılda ilk yaşandı----

Rusya'nın enflasyonunda son bir yılda ilk yaşandı

Rusya'nın enflasyonunda son bir yılda ilk yaşandı
13 Nisan 2023 - 08:13 www.finansgundem.com

Rusya'da tüketici enflasyonu son bir yıldır ilk kez %4 hedefinin altına düştü.


Rusya'da devlet istatistik servisi Rosstat'ın verilerine göre, yıllık enflasyon geçen yılki çift haneli fiyat artışlarının baz etkisinin etkisiyle mart ayında bir yıl içinde ilk kez merkez bankasının %4'lük hedefinin altına düştü.

Geçen yıl Rusya'nın Ukrayna'ya on binlerce asker göndermesinden kısa bir süre sonra enflasyon yaklaşık %20'ye yükseldi. Merkez bankası, enflasyonun endişe kaynağı olmaya devam ettiğini bildirdi, ancak enflasyonun bu yılın sonlarında hedefin üzerine çıkmasını ve muhtemelen 2023'ü %5-%7 aralığında bitirmesini bekliyor.

Veriler, mart ayında yıllık enflasyonun bir önceki aya göre %10,99'dan düşüşle yıllık %3,51'e gerilediğini gösterdi. Reuters anketine katılan analistler, %3,4'e kadar bir yavaşlama bekliyordu.

Aylık bazda tüketici fiyat endeksi (TÜFE), şubat ayındaki %0,46'lık artışın ardından mart ayında %0,37 arttı ve veriler, analistlerin %0,2'lik artış beklentilerinin üzerine çıktı.

CentroCreditBank ekonomisti Evgeny Suvorov, mart ayında aylık %0,37'lik artışın mevsimsellikten arındırılmış yıllık oranda yaklaşık %4,3'e eşit olduğunu söyledi.

Suvorov, "Bu çok fazla. Bu tür rakamlar (ve ayrıca rubledeki güçlü düşüş), merkez bankasının 28 Nisan toplantısında faiz oranlarını artırmasına yol açabilir." yorumu yaptı.

Rusya'da enflasyon artış hızı yavaşladı

 

Rusya'da enflasyon risklerinin artması bekleniyor

 

Rusya'da enflasyon geriledi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)