BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'nın enerji gelirleri 14 ayın dibinde----

Rusya'nın enerji gelirleri 14 ayın dibinde

Rusya'nın enerji gelirleri 14 ayın dibinde
13 Eylül 2022 - 17:19 www.finansgundem.com

Rusya'nın Avrupa'ya gaz akışını azaltması ve yaptırımların ülkeyi indirimli petrol satmaya zorlamasıyla enerji gelirleri bir yıldan uzun sürenin en düşük seviyesine indi.

Avrupalı bazı alıcıların Rusya'dan petrol almayı reddetmesi ve bu durumun Rusya'yı Asya pazarına ucuz petrol satmaya yöneltmesiyle ülkenin enerji gelirleri düştü.

Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre ülkenin petrol ve gaz gelirleri ağustosta 671,9 milyar ruble'ye (11,1 milyar dolar) geriledi. Bu, 2021 yılının haziran ayından beri görülen en düşük seviye oldu. Gelirler böylece temmuz ayına kıyasla yaklaşık yüzde 13 düştü. Yıllık bazda düşüş ise yüzde 3,4 oldu.

Rus petrol şirketi Gazprom bu yaz Avrupa'ya gaz ihracatını büyük oranda kesti. Rus lider Vladimir Putin'in AB'nin Rusya'dan alınan doğalgaza tavan fiyat planını uygulaması halinde bölgeye yapılan ihracatı tamamen kesebileceği belirtilirken bu uygulama nedeniyle Rusya'nın diğer alıcıları için daha fazla indirim uygulayabileceği ifade ediliyor.

Rusya'nın bütçe fazlasında sert düşüş

 

Rusya ekonomisi % 4,1 daraldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)