BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya’nın bütçe gelirlerinde artış----

Rusya’nın bütçe gelirlerinde artış

Rusya’nın bütçe gelirlerinde artış
19 Mart 2024 - 12:39 www.finansgundem.com

Rusya Federal Vergi Servisi Başkanı Danil Yegorov, Rusya’nın petrol ve doğalgaz dışı konsolide bütçe gelirlerinin 2023’te bir önceki yıla göre yüzde 16 artarak 28,3 trilyon rubleye (yaklaşık 308 milyar dolara) yükseldiğini belirtti.

Rusya Federal Vergi Servisi (FNS) Başkanı Danil Yegorov, başkent Moskova’da FNS yetkilileriyle gerçekleştirdiği toplantıda, Rusya bütçesindeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya bütçe sistemindeki gelirlerin bu yıl 52,5 trilyon rubleye (yaklaşık 571 milyar dolar) ulaşmasını beklediklerini ifade eden Yegorov, söz konusu seviyenin geçen yıla göre yüzde 12 artış anlamına geldiğini söyledi.

Petrol ve doğalgaz dışı gelirlerin geçen yıl arttığını anlatan Yegorov, “Petrol ve doğalgaz dışı konsolide bütçe gelirlerimiz 2023’te bir önceki yıla göre yüzde 16 artarak 28,3 trilyon rubleye çıktı. Petrol ve gaz dışı gelirlerin konsolide bütçedeki payı geçen yıl 2022’ye göre yüzde 73’ten yüzde 78’ye yükseldi.” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 13 Mart’ta yaptığı açıklamada, ülkesinde daha çok gelire sahip şirketlerden ve kişilerden daha fazla vergi alınmasına yönelik “daha adil” bir vergi düzenlemesi yapacaklarını söylemişti.

Rusya’da hükümet de enerji alanında Batı pazarlarındaki payının düşmesi nedeniyle başta tarım ve sanayi olmak üzere petrol ve doğalgaz dışı sektörlere yatırımları artırmak istiyor.

Çin'in Rusya ile ticareti arttı

 

Rus bankaları değerli maden rezervlerini azalttı

 

Rusların banka borçlarında büyük artış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)