BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan Türk turizmcilere kötü haber----

Rusya'dan Türk turizmcilere kötü haber

Rusya'dan Türk turizmcilere kötü haber
10 Nisan 2019 - 08:22 www.finansgundem.com

Rusya'da Mayıs tatili hazırlıkları sürüyor. Ancak ekonomik zorluklar nedeniyle bu yıl Rusların büyük bölümü tatil planı yapmıyor. Mayıs'ta gezi planı yapanların oranı yüzde 17. Yine de sevindirici olan, tatil planlarında ilk sırada Türkiye var

Rusya'da halk, uzun Mayıs tatili için "hangi ülkeleri" tercih edecek sorusu bu yıl zorlu ekonomik koşullar nedeniyle yerini basitçe "nerede" sorusuna evrildi.

Veriler halkın yüzde 80'inin tatil için ne yurt dışı, ne de yurt içi gezi planı yaptığını gösteriyor. Dahası para biriktirmenin zorlaşması nedeniyle potansiyel tatilcilerin bir bölümü 2019 yazını da pas geçebilir.

Moskovski Komsomolets gazetesinde çıkan bir değerlendirme daçası olanların tatili daçasında geçireceğine, zira çoğu kişinin ucuzluğuyla meşhur "her şey dahil" Türkiye tatilini dahi karşılamaya gücünün yetmediğine dikkat çekiyor.

Gazetenin bilet rezervasyon sitelerine dayandırdığı habere göre, Mayısta gezi planı yapanların oranı sadece yüzde 17.

Yüzde 4'lük kitle tatil için Karadeniz kıyılarını tercih ederken, yine yüzde 4'lük bir kesim yurt dışına çıkacak. Bu kesimin tatil tercihi ağırlıklı olarak Türkiye'den yana.

Uzmanlar Rusya'da reel gelirlerin üst üste 6'ncı senedir küçüldüğünü hatırlatarak halkın tasarrufa yöneldiği yorumunu yapıyor. Enflasyonun yükselme eğilimine girmesi, KDV artışı ve emeklilik yaşının yükseltilmesi tüketici moraline olumsuz etki eden diğer faktörler. (turkrus.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)