BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSkripal krizi... İngiltere isim verdi, Rusya'dan büyük tepki----

Skripal krizi... İngiltere isim verdi, Rusya'dan büyük tepki

Skripal krizi...  İngiltere isim verdi, Rusya'dan büyük tepki
06 Eylül 2018 - 00:04 www.finansgundem.com

İngiliz polisi, eski Rus ajan Skripal'in zehirlenmesi olayıyla ilgili iki Rus vatandaşının adını açıkladı, fotoğraflarını yayımladı. İngiltere Başbakanı May, bu kişilerin Rus istihbaratından olduğunu söyledi. Rusya'dan tepki gecikmedi

Eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia'nın zehirlenmesiyle başlayan İngiltere-Rusya gerginliği İngiltere'den gelen açıklamalarla zirve yaptı.İngiliz polisi, çifte ajan Sergey Skripal ile kızı Yulia'nın zehirlenmesinden sorumlu olduğu iddia edilen iki Rus vatandaşının isimlerini açıkladı, fotoğraflarını yayımladı. İngiltere Başbakanı Theresa May de iki Rus vatandaşının İngiliz istihbaratı için çalıştığı iddiasında bulundu. Rusya Dışişleri Bakanlığı iddiaları redddetti. 

İngiliz polisinden yapılan açıklamada, Skripallerin zehirlenmesi olayında Alexander Petrov ve Ruslan Boshirov adlı Rus vatandaşlarının şüpheli olarak tespit edildiği bildirildi.

Polis, fotoğraflarını yayımladığı her iki şüphelinin de 40 yaşlarında olduğunu duyurdu.

İngiliz dış istihbarat servisi MI6 için çalıştığı ortaya çıktığında ülkesinde mahkum edilen ve daha sonra casus takasıyla İngiltere'ye gelen Rus ajan Skripal ile kızı Yulia, 4 Mart'ta Salisbury'de bir bankta bilinçlerini yitirmiş vaziyette bulunmuştu.

Hastaneden taburcu edilen baba kızın tedavilerine evde devam edileceği bildirilmişti.

İngiltere, Skripal ile kızının zehirlenmesinde, Rusya tarafından imal edildiği ileri sürülen, askeri nitelikte ve sinir sistemi üzerinde etkili bir kimyasal maddenin kullanıldığının kesinlik kazandığını duyurmuştu.

Bu maddenin Sovyetler Birliği tarafından 1970 ve 1980'lerde geliştirilen "Novichok" adlı kimyasal grubunun üyesi olduğu belirtilmişti.

İngiltere'nin öncülüğünde başlatılan kampanya ile çok sayıda ülke 100'den fazla Rus diplomatı sınır dışı etmişti.

MAY: RUS İSTİHBARATINA ÇALIŞIYORLAR

İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiliz polisinin Skripal’in zehirlenmesi olayının faili olarak 2 Rus vatandaşının fotoğraflarını ve isimlerini açıklamasının ardından parlamentoda yaptığı konuşmada, bu kişilerin Rus askeri istihbarat servisi elemanları olduğunu iddia etti.

"Hükümetimiz, polisin tespit ettiği 2 kişinin Rusya askeri istihbarat servisi GRU için çalıştığı sonucuna ulaştı." ifadesini kullanan May, bu teşkilatın yüksek bir disiplin içinde ve Rus devletinin üst kademelerinin onayI ile hareket ettiğini söyledi.

Skripal soruşturmasında 250 dedektifin 11 bin saatlik güvenlik kamerası görüntülerini incelediğini ve bin 400 görgü tanığının ifadesine başvurduğunu anlatan May, soruşturma sonucunda şüpheliler Alexander Petrov ile Ruslan Boshirov’un İngiltere’ye girişlerinden itibaren izledikleri yolun tespit edildiğini kaydetti.

May, şüphelilerin Moskova’dan Londra’nın Gatwick Havalimanı'na 2 Mart’ta geldiklerini ve kentin doğusundaki bir otelde 2 gece kaldıklarını söyledi. May, otelde yapılan incelemede Skripal’in zehirlenmesinde kullanılan Novichok maddesinin izlerine rastlandığını kaydetti.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI İDDİALARI REDDETTİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İngiltere Başbakanı Theresa May'in çifte ajan Sergey Skripal ile kızı Yulia’yı Rus istihbarat elemanlarının zehirlediği iddiasına tepki gösterdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, May'in Skripal olayı ve Amesbury'de iki İngiliz vatandaşının zehirlenmesi ile ilgili parlamentoda yaptığı konuşmanın kesinlikle kabul edilemez olduğu belirtti.

Açıklamada, "Bu konuşma, Rusya ve iki vatandaşımız adres gösterilerek kesin olmayan bir dizi suçlamalar içeriyor. Şiddetle bu kinayeli sözleri reddediyoruz." denildi.

Ne Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü ne de İngiltere'deki laboratuvarların Salisbury ve Amesbury'deki zehirlerin kaynağını belirlemediği kaydedilen açıklamada, Rus karşıtlığının Skripal olayı etrafında şişirilmesi girişimlerine karşı durmaya devam edileceği ifade edildi.

İngiliz dış istihbarat servisi MI6 için çalıştığı ortaya çıktığında ülkesinde mahkum edilen ve daha sonra casus takasıyla İngiltere'ye gelen Rus ajan Skripal ile kızı Yulia, 4 Mart'ta Salisbury'de Sovyetler Birliği’nde geliştirilen Noviçok adlı bir kimyasal ile zehirlenmişti.

Temmuz ayında da İngiltere’nin Amesbury kentinde Dawn Sturgess ve Charlie Rowley adlı İngiliz vatandaşlarının aynı madde ile zehirlendiği belirtilmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)