BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya'dan G. Kıbrıs'a destek----

Rusya'dan G. Kıbrıs'a destek

Rusya'dan G. Kıbrıs'a destek
24 Haziran 2013 - 07:36 www.finansgundem.com

Rusya, Güney Kıbrıs'a verdiği krediyi Eylül ayına kadar yeniden yapılandıracak

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Güney Kıbrıs'ın Rusya'dan almış olduğu kredinin Eylül ayına kadar yeniden yapılandırılacağını ifade etti.
Dünya Ekonomik Forumu'nun St. Petersburg'da gerçekleştirilen 17'inci toplantısında konuşan Siluanov, Eylül ayına kadar, Rusya ve Güney Kıbrıs'ın 2,5 milyar Euro'luk kredinin yeniden yapılandırılmasının parametreleri konusunda mutabakata varmış olacaklarını kaydetti. Siluanov, kredinin iade süresinin ertelenmesi konusunda söz verdiklerini ve bu sözü yerine getireceklerini aktardı. Olağan bir teknik çalışmanın devam etmekte olduğunu da anlatan Siluanov, önümüzdeki Eylül ayına kadar, nihai bir anlaşmaya varmış olacaklarını düşündüğünü belirtti. Siluanov, krediye ilişkin olarak üzerinde mutabakata varılan faizin düşürüleceğini de sözlerine ekledi.
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis de, kredinin yeniden yapılandırılması konusunda bir prensip anlaşması bulunduğunu ve Rusya Duma'nın nihai onayıyla birlikte, geriye atılacak sonraki adımların kaldığını kaydetti. 
Rusya, 2,5 milyar Euro tutarındaki krediyi, Güney Kıbrıs'a 2011 yılının sonunda yüzde 4,5 faizle ve 4 buçuk yıllığına vermişti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)