BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya'dan 'dost ülke' bankalarını sevindirecek haber----

Rusya'dan 'dost ülke' bankalarını sevindirecek haber

Rusya'dan 'dost ülke' bankalarını sevindirecek haber
05 Temmuz 2023 - 12:09 www.finansgundem.com

Rusya, dost olarak gördüğü ülkelerin bankalarına Rusya'da şube açma imkanı tanıyacak. Bu imkan sayesinde gerçek kişilerin banka hesabı açmadan, bu şubeler üzerinden uluslararası para transferi yapabilmesinin önünün açılacağı düşünülüyor.

Ukrayna işgali sonrası Batılı ülkelerin yaptırımlarına maruz kalarak dost ülkelerin önemini bir kez daha anlayan Rusya, "dost" kategorisinde sayılan ülkelerin bankalarının Rusya'da şube açabilmesine olanak tanıyan yeni bir yasal düzenleme üzerinde çalışıyor. Mevcut düzenleme yabancı bankaların ancak kendilerine bağlı, Rusya yasalarına göre kurulmuş şirketler üzerinden ülkede faaliyet göstermesine izin veriyor.

"Doçka"  tabir edilen bağlı şirketler tümüyle Rusya yasalarına, Rusya Merkez Bankası'nın kural ve denetimine tabiyken, açılmasına izin verilecek "şubeler" kendi ülkelerindeki Merkez Bankaları'na karşı sorumlu kalmaya devam edecek.
 
Konuyu haberleştiren hükümet gazetesi Rossiyskaya Gazeta (RG), Rusya Merkez Bankası'nın fikre destek vermekle birlikte, tasarının uygulanabilirliği konusunda bazı belirsizlikler bulunduğunu yazıyor.
 
En büyük çekincelerden biri, bugün 'dost' kabul edilen bir ülkenin yarın 'hasım' listesine dahil olması halinde açılan şubelerin akıbetinin ne olacağı konusunda.
 
Maliye Bakanlığı'nın tasarısı yabancı bankaların Rusya'da yalnızca bir şube açabilmesinin yanı sıra yabancı çalışan sayısının toplam çalışan sayısının yarısını geçmemesi gibi sınırlamalar içeriyor. Şubelere, normal bankaların sahip olduğu faaliyet türlerinden hangilerini yerine getirme izni verileceği henüz belli değil.
 
RG, tasarının hayata geçmesi halinde gerçek kişilerin banka hesabı açmadan, bu şubeler üzerinden de uluslararası para transferi yapabilmesinin önünün açılacağını yazdı.
 
Gazete Gürcistan ve Ermenistan gibi ülkelerin bankalarının tasarının sağladığı imkandan yararlanabileceği görüşünü dile getiriyor. Ancak ABD'nin bu ülkeleri ikincil yaptırımlarla korkutması halinde tasarının kağıt üstünde kalması ihtimali de mevcut. Bu arada Türkiye de Rusya açısından "dost ülkeler" karegorisinde. (Türkrus.com)

Pakistan, Rus enerjisine 'dost ülkelerin para birimleriyle' ödeme yapacak

 

Rusya'dan 'dost ülkelere' metal ihracatı

 

Rusya'da dost ülkelerdeki şirket hisselerine yatırım serbest bırakıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)