BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya'dan dolar ve euro uyarısı----

Rusya'dan dolar ve euro uyarısı

Rusya'dan dolar ve euro uyarısı
26 Şubat 2024 - 13:07 www.finansgundem.com

Rusya Meclis alt kanadı Duma , Rus varlıklarına el konulması durumunda dolar için doğacak sonuçları açıkladı

Rusya Meclis alt kanadı Duma Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ve Rusya Liberal Demokrat Partisi (LDPR) lideri Leonid Slutsky, Batılı ülkelerin Rusya’nın dondurulmuş varlıklarına el koyması halinde bunun dolar ve euro için önemli sorunlara yol açacağını söyledi.

Gazetemru'da yer alan habere göre, Slutskiy resmi Telegram kanalında yaptığı açıklamada “Rus varlıklarıyla yapılan hırsızlık ve dolandırıcılık planları, ABD ve Avrupa ülkelerinin küresel çoğunluk arasındaki yatırım çekiciliğine kesinlikle son verecek ve sonunda dolar ve euronun dünyanın rezerv para birimleri olarak konumlarını çökertecektir. Bunlar uzun vadeli sonuçlardır” diye konuştu.

Slutsky, Batı’nın dünyayı kaosa sürüklediğini, uluslararası hukukun ve mali sistemin temellerini zayıflattığını da sözlerine ekledi.

Aynı zamanda uluslararası bankalar, Rusya’nın varlıklarına el konulması olasılığı nedeniyle küresel mali sistemde şoklar yaşanmasından korkuyor. Bu gerçekleşmeden önce uygun yasal normların geliştirilmesi gerektiği konusunda İngiltere hükümetini uyardılar.

ABD, dondurulan Rus varlıklarını kullanma yollarını araştırıyor

 

Kremlin: Rus varlıklarına el konulmasının ciddi etkileri olur

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)