BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya’dan ABD'ye misilleme: İsimler belli oldu!----

Rusya’dan ABD'ye misilleme: İsimler belli oldu!

Rusya’dan ABD'ye misilleme: İsimler belli oldu!
24 Mart 2022 - 13:21 www.finansgundem.com

BM'deki Rus diplomatların sınır dışı edilmesine karşılık olarak Rusya, ABD'ye nota vererek 'İstenmeyen kişi' listesini sundu.


Rusya Ukrayna savaşında bir ay geride kalırken, Batılı ülkelerle Rusya arasında devam eden diplomatik savaş da gidrek alevleniyor. New York’taki BM Daimi Temsilciliği’nde çalışan 12 Rus diplomatının sınır dışı edilmesinin ardından harekete geçen Rusya, misilleme yaparak ABD’ye "istenmeyen kişi” listesini sundu.

RUSYA'DAN ABD'YE MİSİLLEME

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının ardından Amerika Birleşik Devletleri (ABD), New York'taki BM Daimi Temsilciliği'nde çalışan 12 Rus diplomatı sınır dışı etti. ABD'nin bu kararının ardından Rusya'dan da misilleme gelerek ABD'nin Moskova Büyükelçiliğinden üst düzey bir diplomat çağırıldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada çağırılan ABD'li diplomata nota verildiği belirtilerek, "23 Mart'ta ABD'nin Moskova'daki diplomatik misyonunun Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan üst düzey diplomatına, Washington tarafından Rusya'nın New York'taki Daimi Temsilciliği'nde görevli diplomatların sınır dışı edilmesine karşılık olarak 'istenmeyen kişi' ilan edilen ve sınır dışı edilecek olan Amerikan diplomatik çalışanlarının listesini içeren nota sunuldu" denildi.

Açıklamanın sonunda ABD'nin bu gibi düşmanca girişimlerine sert yanıt verileceği belirtildi.

BMGK'de Rusya'nın 'Ukrayna tasarısı' reddedildi

 

BM Genel Sekreteri: Bu savaş kazanılamaz

 

Almanya, Rusya'ya enerji ambargosu uygulamaya hazır değil

 

Rus gazına alternatif: Doğu Akdeniz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)